"We hebben zelfvertrouwen"

Na de eigen winst en het verlies van leider Strombeek gelooft Hamme opnieuw in de titel

Ivan Ellegeert

BR>

HAMME -

Na de 4-1 overwinning tegen Union lijkt alles opnieuw rozengeur en maneschijn bij Vigor Wuitens. Voorzitter Willy Van den Broeck trakteerde in de kleedkamers op champagne en sprak al over de titelkansen. Trainer Van Maldeghem was de eerste om nadien de euforie weer te temperen. Hij wees er op dat Hamme in de eerste plaats nog moet rekenen op misstappen bij Strombeek en dan zelf nog alles moet winnen.

VW Hamme

"Bovendien komen we hier vandaag goed weg. Union was op een bepaald moment dicht bij de gelijkmaker. De wedstrijd kon toen alle kanten uit. Maar het resultaat is positief. Na het verlies in Schoten werd er links en rechts wat gekibbeld. De spelers zijn er vandaag tegen Union wel van bij de eerste tot de laatste minuut ingevlogen. Nu moeten we de zware verplaatsing naar Mechelen nog kunnen omzeilen. Positief vind ik ook het debuut van Andy Malfliet. Ik had vertrouwen in die jongen en hij heeft het niet beschaamd", aldus de trainer.

"Onze zware nederlaag tegen Schoten is na onze recente prestatie meteen uitgewist."

Guy Diomi

Dé opvallendste figuur bij Hamme was echter, opnieuw, Guy Diomi. Hij scoorde voor de tweede keer dit seizoen een hattrick. "In Zultse was die niet goed voor een overwinning, vandaag wel en daar ben ik het meest blij om. De zware nederlaag van Schoten is met deze prestatie uitgewist. Er blijven nog 7 wedstrijden te spelen. We komen waarschijnlijk op 6 punten achterstand. We moeten dus zeker nog in onze kansen geloven. Het zelfvertrouwen is bij iedereen aanwezig", aldus de Congolees die zondagavond nog tal van keren het verhaal van zijn eerste doelpunt moest doen.

"De bal kwam vanuit de lucht. Ik probeerde hem achteruit te koppen maar kon er niet goed bij, daarom liet ik de bal op de grond botsen om nadien met een omhaal naar doel te trappen. Op training had ik dit al regelmatig gedaan, maar in een wedstrijd is het de eerste keer dat het lukte", aldus Guy die zijn geluk deelde met zijn landgenoot Kidoda die zijn eerste doelpunt scoorde voor Hamme. "Goed voor mijn vertrouwen. Ik was al weken op zoek naar een doelpunt maar het tikkeltje meeval was er niet. Vandaag begon ik op de bank en wanneer je dan kan invallen en scoren kan je natuurlijk alleen maar gelukkig zijn", meende Kidoda.