Waaslanders zonder complexen

Print
BK Veldlopen
BR>DE KLINGE - Tijdens het Belgisch veldloopkampioenschap in Oostende zorgden sommige favorieten voor de verrassing. In negatieve zin wel te verstaan. Voor de Waaslanders is dit BK echter positief verlopen, zeker in de categorie van de seniores en juniores. Dat Tom Van Hooste te duchten was, was al eerder gemeld. Dat het in de omgeving van De Klingse bossen aangenaam vertoeven is voor afstandslopers werd door Van Hooste bewezen. Hij verkreeg er de innerlijke rust, nodig om al de miserie van de voorbije maanden en weken te vergeten. Ondanks een valpartij halfwedstrijd kon De Klingenaar zich opnieuw optrekken en wist hij zelfs in het spoor te komen van Stefan Van Den Broeck. "Op dat ogenblik liep Jerry Van den Eede iets te ver voor. Ik was tevreden dat ik tot bij Stefan geraakt was. Je mag niet vergeten dat ik op korte tijd wat wedstrijdritme heb opgedaan met slechts vijf wedstrijden. Nogmaals uithalen om die kloof te dichten, zou fataal geweest zijn. Dat ik nipt de duimen moest leggen tegen Van den Broeck neem ik erbij. Ik heb brons en dat vind ik zelf al een succes."
Tom Van Hooste dik tevreden met bronzen plak
De selectie voor het WK in het Portugese Vilamoura is binnen. Een plaats die Van Hooste vrij goed ligt. Ooit heeft hij daar nog een stage doorgemaakt en misschien kan hij de "gids" worden van de nationale ploeg.
De tweede Waaslander die in het oog sprong, was Koen Wilssens. Ook hij heeft een selectie op zak voor het WK bij de juniores. Die heeft de Beverse atleet te danken aan zijn opgemerkte wedstrijd, waarin hij samen met studiegenoot Van Koolwijk het kampioenschap naar de hand wist te zetten in de laatste rechte lijn. De opbouw naar dit kampioenschap is naar wens verlopen en Koen kan nu ervaring opdoen met tijdens dit WK. Het valt op dat Koen Wilssens in grote wedstrijden zijn krachten kan doseren en heel gemotiveerd is. Zo vader, zo zoon blijkbaar.

.

Nu in het nieuws