Polderwind spijkert ploegen om beurt tegen hun eigen doel

Print

Kallo 2

BR>

Moerbeke 2


Gewestelijke knapen
KALLO - De wind kreeg vrij spel op de wijdse poldervlakte en speelde een belangrijke in deze wedstrijd. Kallo startte met de wind in de rug en plakte Moerbeke onmidddellijk op het eigen doel. Toch duurde het ruim een kwartier vooraleer Maarten Van Daele bezoekend doelman Stijn De Wispelaere een eerste keer in gebreke vond.
Amper een handvol minuten later zette Jeffrey De Keyzer zich door en bereikte Sander De Pau. Deze zag Jan Bracke enkele meters voor zijn doellijn staan en lobde de bal over de Kallo-keeper. De thuisploeg was geenszins aangeslagen door deze gelijkmaker en toog onmiddellijk op zoek naar een tweede doelpunt. Met de wind in de zeilen bleef Kallo mooie driehoekjes op de mat tekenen, doch een tweede doelpunt leverde dat niet op.
Na de koffie was het al Moerbeke wat de klok sloeg. De Suikerjongens hadden nu de wind in de rug en profiteerden hiervan om op hun beurt Kallo met de rug tegen de muur te spijkeren. Dit overwicht mondde na een tiental minuten uit in een doelpunt van Davy Laheyne. Opnieuw leverde Jeffrey De Keyzer de assist. Ondanks het opmerkelijk overwicht bleven de kansen nochtans beperkt voor de bezoekers. Het was integendeel Jan Hulin die als een duiveltje uit een doosje de gelijkmaker kon aantekenen.
"Met dit gelijkspel kan ik onmogelijk tevreden zijn", zegt trainer Johan Martens van Moerbeke. "Akkoord dat wij hier vandaag Sander De Vleeschouwer en Dieter Cappaert moesten missen. Vooraf had ik dan ook voor een gelijkspel willen tekenen. Achteraf bekeken verdiende onze aanvalsdrift meer."
SK KALLO: Jan Bracke, Frederik Garcia, Steven Vriesacker, Sven Van Overschee, David Meersman, Jan Van der Aa, Jonathan Tindemans, Maarten Van Daele, Jan Hulin, Thomas De Kerf, Philippe De Groote.
MOERBEKE: Stijn De Wispelaere, Jurgen Van Grembergen, Nicky Van Hooste, Timothy Demey, Wannes Selie, David Zaman, Maarten De Pau, Sander De Pau, Jeffrey De Keyzer, Davy Laheyne, Frederik Lombaert, Stefan Audenaert.
Doelpunten: 15' Maarten Van Daele 1-0, 20' Sander De Pau 1-1, 45' Davy Laheyne 1-2, 66' Jan Hulin 2-2.

.

Nu in het nieuws