Lokeren zit twee keer in problemen

Print
Nationaal jeugdvoetbal
BR>LOKEREN - Nog meer dan naar de resultaten van de jeugdploegen werd er in Lokeren uitgekeken naar de inbrekers die al voor de zesde keer 'De Spoele' bezochten. Zelfs fax en kopieerapparaat bleken niet te zwaar.
Sportief liep het bij Lokeren ook al niet van een leien dakje. -17 verloor met 3-4 van Kortrijk. Samsoens en Jelle Van Damme zetten de Waaslanders op voorsprong (2-0). Dat Lokeren niet meer afstand nam in een door hen duidelijk beheerste eerste helft brak hen zuur op. Samsoens lukte nog wel een derde treffer, maar Kortrijk keerde met de punten huiswaarts.
De nationale scholieren van Sint-Niklaas speelden 1-1 gelijk tegen Torhout. In een slappe wedstrijd scoorde Benjamin Claus de gelijkmaker voor de bleke Klaasjes.
Voor de Hamse jeugd viel er niet veel te rapen tegen Union. De scholieren zorgden voor de positieve noot door leider Union in bedwang te houden (1-1). Beide ploegen speelden bij momenten hoogstaand voetbal, al dient gezegd dat Union zich naarmate de tijd verstreek agressiever toonde. Een gevolg van het goed verdedigingswerk van Hamme. De enige slordigheid werd wel meteen afgestraft: 0-1 bij de rust. Na de koffie zorgden beide ploegen voor mooi voetbal met tal van snelle en nauwkeurige balcirculaties, maar die waren amper gevaarlijk. Pas in de slotminuten tilde Tom Rooms Vigor Wuitens naast Union.
Ook de miniemen van Hamme, die bij Union snel tegen een 1-0 achterstand aankeken, brachten een stevige pot voetbal. Tien minuten voor rust klom Hamme opnieuw naast de thuisploeg dankzij Kenny Vermorgen. Na de rust bleef de partij aangenaam om volgen. Hamme had lang uitzicht op puntenwinst, tot Union in de slotminuten tweemaal uithaalde (3-1).
De juniores van Hamme keken halfweg al tegen een 0-2 achterstand aan. Na de rust milderde Kevin De Graef, maar een minuut later was het verschil opnieuw groter (1-3). Kort nadat Frederik Van Kerckhove de dwarsligger trof, scoorde Union een vierde keer. Met nog tien minuten te gaan maakte Kevin De Graef er 2-4 van. In de slotseconde legde Union de te zware eindcijfers (2-5) vast.
Bij Beveren wonnen zowel -17 als -15 met 5-1 tegen Oostende. Bij -17 scoorden Stijn Boon en Nico Van den Bossche elk tweemaal. Ook Bart Van der Wee deed zijn duit in het zakje. Guy Van Hese scoorde drie keer voor -15, Jonas Ivens en Mohamed Messoudi troffen elk één keer raak.
Met doelpunten van Thomas Van de Perre, Tim De Bondt en Joris Cools nam Beveren (-20) vlot afstand van Gent (0-3). Ook -16 toonde zich de betere van de Buffalo's: 2-1, met treffers van Frederik Faes en Steve Alofs.

.

Nu in het nieuws