Hamse winst na slappe vertoning

Jeugdvoetbal

D.V.B.

BR>

SINT-NIKLAAS -

De provinciale scholieren van Sint-Niklaas en Vigor Wuitens Hamme gaven maar een slappe vertoning. Doelpunten van Kevin Bosman en Lorenzo Dhondt waren onvoldoende om Hamme van de zege te houden (2-3). De provinciale preminiemen van beide ploegen speelden 1-1 gelijk. Kristof Macharis tekende voor het Sint-Niklase doelpunt.

De provinciale miniemen van SK Beveren versloegen TK Meldert met 2-1. Joost Smet en Sander Van Landeghem scoorden de doelpunten voor Beveren.

Winst en verlies voor de provinciale ploegen van Nieuwkerken tegen Opstal. De knapen verloren met 2-3, na een nochtans gelijkopgaande wedstrijd met talloze doelkansen langs beide zijden. Ismaïl Belhaj vond tweemaal de weg naar de netten, maar dat was onvoldoende. Met doelpunten van Jimmy Heyrman en Nico Van Boven namen de scholieren van Nieuwkerken de maat van Opstal.

De provinciale preminiemen van Red Star Haasdonk speelden op Opstal een sterke wedstrijd. Zij zetten de thuisploeg op de eigen helft vast en dat resulteerde in doelpunten van Sam Van den Bosch en Fabio Steenssens in de eerste helft. Kort na de rust tilde Stef De Decker de Star-jongens op een veilige voorsprong. Fabio Steenssens bekroonde de gave collectieve prestatie met nog twee doelpunten.

Op een bijna onbespeelbaar veld kwamen de provinciale miniemen van Haasdonk minder goed weg. Jens Van Steelandt en Koen Martens bezorgden Haasdonk in de eerste periode nochtans een 0-2 voorsprong, maar na de rust benutte Opstal zowat alle kansen en dwong een 2-2 gelijkspel af.

Beter verging het de provinciale Star-knapen, die uit Denderleeuw de volle buit meebrachten. In een middelmatige eerste helft werkte Mike Rooms een voorzet van Matthias Van Dosselaer over de doellijn. Na de rust trok Haasdonk het spel naar zich toe. Toch faalde het in de afwerking waardoor de 0-1 tot het laatste fluitsignaal op het bord bleef.

In de gewestelijke preminiemen-reeksen speelden Sint-Niklaas en Sportief Stekene 1-1 gelijk. Yannick Vervaet tekende voor de goal van de Klaasjes.

De gewestelijke miniemen van Beveren hielden schietoefeningen tegen Straatje (16-0). Thomas Maes (3), Bart Vertenten (3), Niels Laureys (2), Nicolas Waem (5), Jaimy Baetens en Kevin Staes scoorden. Ook de gewestelijke knapen van Haasdonk hielden schietoefeningen tegen Kieldrecht (13-3). Joris Van der Meiren knalde zeven rozen tegen de touwen. Ben Maes (3), Kenny Bodson (2) en Jeroen Damen hielpen de hoge cijfers op het bord prikken.

Nu in het nieuws