Lebbeke is klaar voor de eindronde

Print
HOBOKEN - De wedstrijden tussen Zorgvliet, zeg maar het vroegere Sasja, en Ajax Lebbeke verliepen in het verleden altijd in een gespannen sfeer. Dat was zaterdagavond in Hoboken voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie niet anders. De Oost-Vlamingen hielden aanvankelijk gelijke tred (5-5) maar dienden nadien het initiatief aan Zorgvliet te laten. Bij de rust leidde Zorgvliet zowaar met 13-8. Ajax-coach Frans Willemssens voorzag zijn spelers tijdens de rust van de nodige peptalk en er verscheen in de tweede helft een ander Ajax tussen de lijnen. In een mum van tijd wezen de bordjes gelijk. Vooral Bruno Van De Kerckhove, zeven doelpunten in de tweede helft, liet zich gelden. Maar de jonge Antwerpse formatie wou van geen wijken weten. Zorgvliet klampte aan tot 14-16 en zelfs tot 21-22. In de slotminuten slaagden de groen-witten er finaal in een kloof te slaan en te winnen met 23-27.
BR>"We wisten dat ons hier een moeilijke klus te wachten stond. Jammer is wel dat we Marnix Lapierre wellicht voor de rest van het seizoen zullen moeten missen. Anderzijds ben ik blij met het heroptreden van Alex Van Keulen. De Nederlander kan ons in de play-offs nog goed van pas komen. Onze ambities in die nacompetitie? We blijven de underdog maar het is opmerkelijk dat we door geen enkele ploeg zijn weggespeeld. Als het een beetje meezit, kunnen we misschien wel voor een verrassing zorgen", weet een gelukkige Frans Willemssens.
Voor Ajax Lebbeke scoorden zaterdag Bruno Van De Kerckhove (7), Xavier Rits en Zackey Gnakaby (elk 5), Nick Bertels en Alex Van Keulen (5), Max Lapierre, Veselin Pizurica, Lars Bertels en Sammy Abdi (1). Komend weekend speelt Ajax Lebbeke thuis in de achtste finale van de Belgische beker tegen tweedeklasser Haachtse.

Voetlicht aast op de tweede plaats


Zaalvoetbal
BAASRODE - Ondanks de ruime 11-3 winstcijfers tegen ACR-KEW Zele geen breedlachende gezichten bij Voetlicht Baasrode. "Pas nu beseffen we echt welke kansen we de voorbije weken hebben vergooid", zegt woordvoerder Jan Sjongers. "De gelijke spelen tegen Rode, Asse en in mindere mate Anderlecht mogen we met verlies gelijkstellen. Zij kostten ons tenslotte zes punten. We tellen nu negen eenheden minder dan leider Pamel waardoor een eventuele zege in de rechtstreekse confrontatie tegen hen ons nog geen stap dichter brengt."
Tegen ACR-KEW bewees Voetlicht nochtans niks aan waarde te hebben ingeboet. Zelfs zonder Willaert, Reid en Van Overmeire nam Voetlicht vlot afstand van de opponent. Onder impuls van Piet Perdaen en Eeckhout zette Voetlicht bij de rust al zware 6-1 cijfers op het bord. Na de koffie gingen de vice-leiders op hun elan verder.
"We moeten nu vechten voor onze tweede plaats. Met een bonus van vijf punten op Laken mogen we deze niet meer uit handen geven. Bovendien vind ik dat we ook de leiderspositie nog niet mogen opgeven. Met nog vijf wedstrijden te gaan zijn we wiskundig nog niet uitgeteld. Maar zoals ik al zei: ons lot ligt volledig in de handen van Pamel en hun opponenten. Zelf hebben we met Sint-Agatha Berchem, leider Pamel en Moratex Lebbeke - de bewuste derby - nog een vrij moeilijke kalender. Ook daar moeten we oog voor hebben zodat zelfs onze tweede plaats nog lang geen zekerheid is."

Temse niet ontgoocheld


Zaalvoetbal
TEMSE - Verliezen tegen het vreemdelingenlegioen van Rapid Sint-Niklaas is geen schande. Bij Racing Temse keerde men vrijdagavond dan ook niet als geslagen honden terug uit Borgerhout waar Rapid Sint-Niklaas haar thuisbasis heeft gevonden.
"In een door de allochtone Rapid-aanhang gecreëerde geladen sfeer stonden we na een kwartier al met 4-1 in het krijt", zegt Etienne Cools. "Maar wie dacht dat we volledig onderuit zouden gaan, moest zijn menig vlug herzien want nog voor de rust lukten we de aansluitingstreffer (4-3)."
"Na de koffie zetten we één van onze betere prestaties neer. Even kwamen we op voorsprong (4-5) maar in een pakkend slot hield Rapid toch de volle pot thuis."
Etienne Cools was de eerste om toe te geven dat dit Rapid best zijn mannetje in tweede nationale zou kunnen staan. "Zij verspeelden negen punten voor de groene tafel en dat wordt hen wellicht fataal", vervolgt Cools. "Speltechnisch zijn zij nochtans de beste ploeg uit onze reeks."
Over zijn eigen Racing Temse was Cools iets voorzichtiger. "We hebben dit seizoen al zowat alles meegemaakt. Eerst haakte Ben Suy af en amper drie weken later stuurde ook Jo Van Haelst zijn kat. Bovendien kwam KSV Temse Peter Van Haute bij ons weghalen. Gelukkig kunnen we nu al enkele weken een beroep doen op Marc Van Oppens. Deze ex-Temsespeler betekent niet alleen speltechnisch een serieuze versterking maar ook naast het veld is hij een kraan van een jongen. Mede dankzij hem werden de resultaten de voorbije weken opnieuw beter zodat we nog steeds kunnen dromen van een plaatsje in derde nationale."

.

Nu in het nieuws