spee voetbal aa gent

AA Gent

BR>

GENT -

Onwaarschijnlijk maar waar, op acht speeldagen voor het einde van de competitie lijkt het bijeengeraapte vreemdelingenlegioen van AA Gent af te stevenen op een Europees ticket. De door de Sollied-soap extra beladen partij tegen Club Brugge bracht daarin geen verandering. Integendeel, een rechtstreekse concurrent werd verder achteruit geduwd. Voor één keer was de uitblinker in een anders vooral om zijn offensieve inslag geroemd AA Gent, doelman Frédéric Herpoel.

"We wisten dat het moeilijk zou worden. Beide teams waren in de gekende kontekst meer dan gemotiveerd. Maar het was beslist geen grote wedstrijd", blijft Herpoel nuchter. "Als Janssen in de aanvangsfase scoort, wordt het wellicht een andere wedstrijd en verliezen we misschien zwaar. De bal rolde gewoonweg voor ons zaterdag. Persoonlijk had ik ook op Olympia een goede wedstrijd gespeeld. Misschien moet ik wel concluderen dat Brugge me ligt."

Andere clubs blijven uiteraard niet blind voor de goede prestaties van Herpoel. Racing Genk meldde zich al officieel maar het blijft niet beperkt tot de nieuwe club van Herpoels ontdekker, Jan Boskamp.

"Vergeet niet dat ik nog een contract van één jaar heb na dit seizoen. Ik wacht dus af", aldus Herpoel. "Natuurlijk weet ik ook dat enkele jongens al vertrokken zijn en zich financieel hebben verbeterd. Momenteel is een vertrek echter niet aan de orde. Ik focus me op de resterende matchen met AA Gent."

Herpoel mocht in De Kuip ook al eens proeven van de Rode Duivels. Met EURO 2000 in het vooruitzicht is elke goeie prestatie uiteraard meegenomen. "Ik ben goed bezig en begin er dan ook rekening mee te houden dat ik erbij zal zijn als derde doelman. Het zou in ieder geval een enorme eer voor me zijn om mijn land te mogen vertegenwoordigen. Anderzijds relativeer ik het allemaal. Deze week ben ik de uitblinker, volgende week iemand anders. Belangrijker is dat we momenteel een team vormen dat goed draait", illustreert Herpoel het ideeëngoed van Sollied die het collectief boven het individu verkiest.

Nu in het nieuws