Trainer Mertens best tevreden

Print
SK Sint-Niklaas
BR>SINT-NIKLAAS - Jo De Bock, Schepen van Sport in Dendermonde maar beroepshalve momenteel actief in het commerciële management van Sporting Lokeren (waar hij werd ingehaald nadat hij samen met zijn vriend en studiemakker Patrick Orlans bij Aalst was opgestapt), stelt normaal gezien vanavond zijn doorlichting van de situatie bij SK Sint-Niklaas voor aan het Sint-Niklase bestuur en vooral aan voorzitter Lambrecht. Het is immers stilaan vijf voor twaalf geworden voor het bepalen van de toekomst van de Klaasjes. Vanavond zou men dus misschien iets meer weten.
De spelers maakten van de komst van Torhout intussen wel gebruik om sportief nog eens uit te pakken met een degelijke prestatie. "Al moeten we natuurlijk wel toegeven dat dit Torhout een erg zwakke tegenstrever was, allicht de zwakste ploeg waartegen we dit jaar speelden", bekende Marc Mertens die wel een reeks positieve punten wilde onthouden. Eerst en vooral was er opnieuw de erg sterke prestatie van Tim Koppen die in de defensie meer dan zijn mannetje staat. Anderzijds ook de terugkeer van Jeroen De Mol die wegens klierkoorts vier maanden thuis zat en vorige zaterdag mocht invallen en prompt ook scoorde. Een doelpunt waarmee hij erg tevreden was.
Marc Fierens hoopt dat hij niet meer moet spelen
Schaduwzijde was de uitsluiting van veteraan Marc Fierens na een spelletje truitjetrek. "Ik hoop dat ze me nu 5 weken schorsen, dan krijgt Marc me niet meer zo gek om nog te spelen", grapte Fierens na afloop. "Ik had me immers voorgenomen om zelf niet meer te spelen. Mijn knie houdt het niet meer uit maar toen Bart Van Damme op de vrijdagtraining een spierscheur opliep, voelde ik de trainer al komen. Ik heb nog eens ja gezegd maar ik denk dat het nu echt wel de laatste keer geweest is", besloot de verdediger.
Mertens kon naast Van Damme (2 weken out) ook geen beroep doen op de geschorsten Ramazan en Seyfo. Deze laatste is er ook volgende zaterdag, net als Van Damme, niet bij in Hoogstraten. Nadien trekt de Gambiaan naar Afrika waar hij enkele wedstrijden met de nationale ploeg speelt. Van de 7 resterende competitiewedstrijden in België zal Seyfo er waarschijnlijk slechts een drietal meer afwerken.

.

Nu in het nieuws