Van Maldeghem wacht op contractverlenging

Print
HAMME - Van de huidige kern van VW Hamme hebben nog 15 spelers een contract voor volgend jaar. Wilhelm is einde contract. Tot zolang er geen zekerheid over deelname aan de eindronde is, worden er geen gesprekken gevoerd. Ook de positie van trainer Van Maldeghem voor volgend seizoen is nog niet zeker. De jonge Andy Malfliet, die zondag sterk voor de dag kwam, krijgt eerstdaags een contract aangeboden.
BR>Grote onduidelijkheid bij SK Sint-Niklaas waar alles afhangt van de plannen die men in Lokeren heeft met de derdeklasser. Voorlopig ziet het er naar uit dat alle "uitgeleende" spelers van Lokeren terugkeren naar hun moederclub. Marc Fierens houdt er zeker mee op en hoofdtrainer Marc Mertens weet ook nog van niets voor volgend seizoen.

Afwerking blijft in gebreke


Rapide Lebbeke
WILRIJK - Rapide Lebbeke heeft op het veld van leider Wilrijk niet voor een stunt kunnen zorgen. Met een zuinige overwinning hielden de Antwerpenaren de drie punten thuis en diepten de kloof met de dichtste achtervolgers uit tot zeven punten. Toch maakte Wilrijk geen grootse indruk op Rapide-pion Kristof De Nil.
"Voor mij toonde Wilrijk zich geen echte leidersploeg", zegt de jeugdige middenvelder. "We kwamen dit seizoen al sterkere ploegen tegen. Vooral na de rust waren wij duidelijk de betere ploeg, maar zoals zo dikwijls wrong het schoentje in de afwerking. En wie niet scoort, kan geen wedstrijd winnen. Dat is al langer bekend."
De 19-jarige De Nil, een jeugdproduct van Rapide, stond voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap van een competitiewedstrijd.
"Vorig seizoen, in derde nationale, veroverde ik een basisplaats. Ook in het begin van deze campagne was ik er bijna altijd bij. Een spierscheur en een ongeval zorgden er telkens voor dat ik een aantal weken buitenstrijd was. Drie weken terug tegen Vorselaar was ik opnieuw bij de kern en nu tegen de leiders mocht ik starten. Ik hoop dat dit niet eenmalig was en reken de komende wedstrijden op heel wat speelgelegenheid."
Trainer Baeck zal de komende weken trouwens de kans krijgen om jongeren ervaring te laten opdoen. Rapide heeft immers nog weinig te winnen of te verliezen. "Toch is het te hopen dat we nog snel enkele punten halen. Het andere Lebbeke en Heist hebben immers een remonte ingezet. Het zou erg zijn mochten we nog op die derdelaatste plaats belanden en barragewedstrijden moeten afwerken."

Collectieve off-day


KAV Dendermonde
DENDERMONDE - Met een door blessures en schorsingen geteisterde noodploeg was KAVD geen tegenstander voor een nochtans niet eens denderend Zottegem (3-0). Het seizoen kan voor paars-blauw en zijn supporters niet snel genoeg gedaan zijn. "We speelden zowat onze slechtste match van het seizoen", aldus aanvaller Kevin Trienpont. "Zij moesten niet eens echt goed spelen om te winnen. Hoe het komt weet ik niet. Door allerlei afwezigheden moesten we schuiven en inpassen en dat werkte blijkbaar nefast. Bovendien verloren we al na twintig minuten Guy Kiala met een scheenbeenbreuk. Zijn seizoen zit er meteen ook op. Voor de ploeg had dat nog wat extra verschuivingen tot gevolg. Bovendien misten we zijn ervaring in de verdediging."
"Ik kan echt niet zeggen dat voor ons het seizoen nu al moet stoppen. Iedereen had en heeft er nog wel zin in en er was, na die drie zeer degelijke wedstrijden, ook weer plezier op training. Laat het ons gewoon op een collectieve off-day houden."

.

Nu in het nieuws