Sinaai A wint vlot

Provinciaal vrouwenvoetbal

BR>

SINT-GILLIS-WAAS -

De vrouwen van Sint-Gillis-Waas waren geen spek voor de bek van Sinaai A. Sinaai spijkerde de thuisploeg de hele match met de rug tegen doel. Dit resulteerde in doelpunten van Hilde Schelfhout en Veerle Corveleyn voor de rust. Aan de overzijde zorgden An Adriaenssens en Chantal De Nil voor enig doelgevaar. Na de pauze legde Sinaai A een zo mogelijk nog groter overwicht aan de dag. Tessa De Vos moest zich nog omdraaien op schoten van Sabrina Van Bockslaer (2), Gwendoline Haegens en Tamara De Meersman.

Sinaai B speelde 1-1 gelijk tegen SK Aalst. Halfweg de eerste helft zorgde Katrien Van Landeghem voor een verdiende voorsprong voor Sinaai. Zij knalde een aangeven van Leen Van Damme in de vlucht binnen. SK Aalst, versterkt met vier speelsters uit nationale, herstelde na rust het evenwicht en stelde kort voor tijd gelijk.

Svelta Melsele verloor met 3-0 bij toekomstig kampioen Eendracht Aalst A. Aalst moest ruim een halfuur zwoegen en zweten vooraleer de Svelta-defensie op een foutje te kunnen betrappen. Cynthia Browaeys tilde Aalst op voorsprong. Kort nadien kreeg Hade Heyrman de gelegenheid om gelijk te stellen, maar het doelhout lag dwars. In een door Aalst volledig beheerste tweede helft prikten Sofie Mannaerts en Cynthia Browaeys de eindcijfers op het bord.

Hamme Zogge maakte het zichzelf moeilijk tegen Terjoden. Nadat Christel Creygelman Hamme op voorsprong tilde, vatten ze de zaken iets te licht op. Hierdoor kwam Terjoden enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Kort voor rust verdubbelde Peggy Van Kaer de Zogge-voorsprong. In een overbodige tweede helft slaagde geen van beide ploegen er nog in om een degelijke actie op het getouw te zetten.

Nu in het nieuws