Sint-Gillis breekt laat

Minivoetbal

BR>

INGELMUNSTER -

Leider TW Ingelmunster zette in eigen huis Mini Sint-Gillis opzij. Toch boden de Waaslanders meer tegenstand dan de 8-3 cijfers laten vermoeden. De bezoekers hadden lang uitzicht op winst. Uitblinker Filip Van Den Bossche zorgde voor een 1-2 voorsprong. Gelegenheidsdoelman Ringoot miste vervolgens een strafschop en liet dus de kans op een dubbele bonus liggen. De gasten waren toen even het noorden kwijt en zagen de leiders 3-2 uitlopen. Dieter Gillemaere bracht zijn team nog op gelijke hoogte, maar toen Ingelmunster opnieuw prikte brak de veer. In de slotfase strafte de thuisploeg tenvolle de risico's af.

"Het mag duidelijk zijn dat de leiders het niet onder de markt hadden", zegt Luc Van Goethem. "We kunnen op een schitterende wedstrijd terugblikken en dit toch zonder onze vaste doelman Thierry Simoens. We missen vooral in uitwedstrijden scherpte in de zone van de waarheid. Een ploeg als Ingelmunster daarentegen heeft aan een halve kans genoeg om te scoren. Sinds enkele weken doen we het alles behalve slecht. Ik denk dat Oostkamp vrijdag het slachtoffer wordt."

Nummer twee Huize Goossens Appels liet zich evenmin op een foutje betrappen. Opel Haeck Drongen, dat aan een ontgoochelend seizoen bezig is, klampte nochtans lang aan. De thuisploeg klom zelfs op voorsprong en hield tot halfweg gelijke tred. In de tweede wedstrijdhelft raakten de gasten onder stoom en stuwde aanvoerder Hans Van De Velde zijn team naar winst met vier treffers.

Titelhouder Press Shop Oostkamp kan wellicht een kruis maken over zijn play-offkansen. De West-Vlamingen verloren het belangrijke duel tegen AZ '77 Maldegem met het kleinste verschil. Dit terwijl Loewe Sint-Martens Latem de volle buit pakte bij het bijna veroordeelde Dikkelvenne en D'Huyventer Zwevegem tegen Wondelgem zijn kansen op de eindronde gaaf hield.

Nu in het nieuws