KSK kruipt uit dal

Print
KSK Lebbeke
BR>LEBBEKE - Met een vierde opeenvolgende zege werkte KSK Lebbeke zich uit de degradatiezone. Nu moest Aarschot de drie punten prijsgeven.
"Eigenlijk liep het vlotter dan verwacht", zegt verdediger Tom De Reuse. "Onze vroege 2-0 voorsprong zal daar wel voor iets tussenzitten. Het werd geen cupmatch zoals we vooraf een beetje hadden gevreesd. Door onze voorsprong konden we de zaak controleren. De gasten zorgden na rust wel nog voor wat druk, maar terugvechten zat er niet in."
Van terugvechten kan De Reuse meespreken. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug. "Op het einde van vorig seizoen raakte ik betrokken in een zwaar auto-ongeval. De diagnose luidde onder meer een hersenschudding en enkele gebroken ribben. Mijn seizoen zat er meteen op. Ook het begin van deze competitie was naar de vaantjes. Na een lange revalidatie hervatte ik bij de reserven, maar daar brak ik opnieuw een rib. Opnieuw stond me een lange weg terug te wachten."
"Van een basisplaats was op dat moment lang geen sprake. Bij de invallers werkte ik me toch naar mijn oude niveau. Toen Danny Van Den Borre het roer overnam, vond hij dat ik mijn kans verdiende. Ik heb die toen met beide handen gegrepen. Sindsdien miste ik alleen door ziekte nog een wedstrijd, want ook Frank Bockstael schenkt mij het nodige vertrouwen."
De Reuse stond dus samen met zijn maats opnieuw op. KSK wil de winnende reeks graag aanhouden. "We staan nu eerste in de derde periode met negen op negen. Hopelijk kunnen we ons daar op concentreren en moeten we niet meer naar onder kijken. Zondag wacht ons in dat opzicht opnieuw een belangrijke wedstrijd. Kunnen wij onze opmars ook tegen Rode verderzetten, dan is het degradatiegevaar definitief geweken en mogen we zelfs mikken op een plaats in de eindronde."

.

Nu in het nieuws