"Eindelijk uit de schaduw van Parijs - Nice"

Print
MONTE SAN GIUSTO - Sinds 1972 is het niet meer gebeurd dat geen enkele Italiaan erin slaagde om een rit te winnen in de Tirreno - Adriatico. Nu lijkt dat mirakel in de maak, want op twee dagen van het einde zijn de thuisrenners slechts toeschouwers bij wat buitenlanders uit hun mouw schudden. Maandag was het niet anders.
BR>"Ik ben de laatste die daar zwaar aan tilt", zegt organisator Castellano. "Dit doet mijn koers alleen maar goed, wij hebben lang genoeg in de schaduw van Parijs - Nice geleefd. Wie heeft daar vorige week al niet gewonnen? Maar hier: tweemaal Freire, plus Zabel, Jalabert, Olano, Svorada. Mooi volk."
In dat lijstje ontbreekt helaas ook nog altijd een onderdaan van Albert en Paola. Gisteren brak Peter Van Petegem ei zo na de ban. Nu blijft het wachten op een opvolger voor Dirk De Wolf, de laatste Belg die - in 1991 - Tirreno-bloemen won.
Opmerkelijke vaststelling in deze internationale kermis is de voortdurende aanwezigheid van renners uit het team Vitalicio-Generali. Daar gaan na dit seizoen de deuren toe, de sponsoring heeft genoeg opgebracht. De fietsende werknemers, Hruska en Dominguez op kop, knokken nu al om straks geen weeskinderen te blijven.

.

Nu in het nieuws