"We worden gedumpt als een occasie"

Print
Ieper-afdankertjes zoeken revanche bij Antwerpenaars die hen volgend seizoen vervangen
BR>IEPER - Dat het basketbalwereldje reikhalzend uitkijkt naar de bekerontmoeting van vanavond tussen Antwerpen en Ieper is niet te danken aan de spankracht. Niemand zal betwisten dat de thuisploeg met een bonus van 27 punten zo goed als gewonnen spel heeft. De wedstrijd wordt getekend door de Ieperse putsch, waarbij Athlon de Antwerpse basketbalparels roofde. Straks gaan de Ieperse afdankertjes op hun jacht naar revanche de motor flink over zijn toeren jagen.
Basketbal
Kwartfinales Beker van België

"Op papier maken we nauwelijks nog een kans, maar wij zullen dinsdagavond toch plankgas geven. Er met hart en ziel voor bikkelen", belooft Tibo T'Joncke, in Ieper voorlopig tweede guard na Cheung.
"Antwerpen uit de beker knikkeren kan niet meer. Daarvoor gaapt er een te grote kloof. Maar in de Arenahal staat straks meer op het spel dan een kwalificatie voor de volgende bekerronde. Het gaat er om de eer. En er zijn heel wat factoren die ons ertoe aanzetten om onze limieten te doorbreken. Dat het straks heel apart wordt, is een zekerheid. De dikke helft van de kern zit met een wrang gevoel. Na het seizoen worden ze gedumpt als een occasie. Die jongens willen het ongelijk van Ieper bewijzen en tegelijk nieuwe ploegen aan de mouw trekken, bewijzen dat ze ook elders hun kost waard zijn. Daarom moeten ze in Antwerpen niet vrezen dat Ieper degradeert. Om elders onderdak te geraken moeten we de volgende weken reclame voor de eigen winkel maken. De conclusie is simpel: de vertrekkers gaan vanavond spelen tot ze over hun adem struikelen."
"De vertrekkers gaan vanavond spelen tot ze over hun adem struikelen."
Tibo T'Joncke (Ieper)
De Ieper-kern herbergt ook nog een tweede soort, de blijvers. Of tenminste zij die hopen dat ze mogen blijven. Want absolute duidelijkheid is er voorlopig nog niet. Een kliek waartoe ook T'Joncke hoort.
"Ik heb nog een contract voor volgend jaar", meldt de Gentenaar, die aan zijn tweede licentie lichamelijke opvoeding bezig is. "In juni hoop ik een punt achter mijn studies te zetten. Dan kan ik honderd procent als prof leven. Maar eerst moet de nieuwe coach overtuigd worden van de mogelijkheden. Daarom gaan we er alles aan doen om vanavond te winnen, om Antwerpen de rekening te presenteren. Deze groep wil bewijzen dat ze met de besten kan wedijveren. De uitdaging boezemt ons geen schrik in. Trouwens, Ieper heeft sowieso al een goeie relatie met wedstrijden tegen topploegen. In Oostende wonnen we. In Antwerpen stond het in competitie twee minuten voor tijd 66-62. Enkele dubieuze beslissingen lieten toen de teerling in het voordeel van de thuisploeg kantelen."
T'Joncke ziet nog redenen opdat het vanavond op een geladen sfeer zal uitdraaien. "Het publiek. Hoe zal dat reageren? Supporteren voor hun oude ploeg of voor de verschoppelingen? Eén ding is zeker: het wordt vanavond hard tegen onzacht. Met twee ploegen lijnrecht tegenover mekaar."

Kwartfinales terugwedstrijden


RBT Antwerpen - Ieper (88-61)
Brussels - Oostende (76-92)
Wevelgem - Houthalen (77-82)
Bergen - S. Gent (95-87)

.

Nu in het nieuws