"Intertoto? Nee, dank je"

Print
ANTWERPEN - Lierse is dan wel bereid Intertoto te spelen, bij de andere halve finalisten van de Ligabeker is het enthousiasme merkelijk minder groot. Anderlecht is nu al haast zeker van de titel en een plaats in de UEFA-beker kan hen al helemaal niet meer ontsnappen. Minder zeker van Europees voetbal zijn Moeskroen en vooral Westerlo. Toch hebben beide zo hun twijfels over de Intertoto.
BR>"Laat maar zitten", zegt Jan Ceulemans. "Voor een ploeg als Westerlo, met een beperkte kern, komt zo'n competitie te vroeg. Halfweg juni moet je dan beginnen trainen zodat je al vermoeid bent op het moment dat de competitie nog moet beginnen."
Hugo Broos, de trainer van Moeskroen, is het volmondig met hem eens. "Kijk naar Sint-Truiden en Lokeren. Beide ploegen presteerden vorig jaar heel goed in de Intertoto. Maar waar stonden ze toen de competitie begon? Of neem Bordeaux. Dat raakte destijds via de Intertoto zelfs in de finale van de UEFA-beker. Maar in eigen land moest het wel tegen de degradatie vechten. Dat wil ik met Moeskroen vermijden."

.

Nu in het nieuws