"Hopen dat we nog kwalificatiematch mogen spelen"

Print

België 1

BR>

Polen 3


Hockey
OSAKA - Met nul punten en een laatste plaats in groep A dreigt na het volleybal en het voetbal ook het Belgisch hockey de Olympische Spelen mis te lopen. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Osaka moest de Belgische mannenploeg maandag een derde nederlaag op rij incasseren. Na eerder verlies tegen Zuid- Korea (1-2) en Nieuw-Zeeland (4-5) was dit keer Polen te sterk: 1-3.
Coach Alain Geens, die hoopte tweede te kunnen worden in de groep, moet zijn doelstellingen herzien. "De eerste twee plaatsen zijn niet meer haalbaar. Als we onze twee laatste wedstrijden winnen, kunnen we nog vierde eindigen en dan spelen we toch een kwalificatiematch voor een olympische selectie. Ik zal de spelers in functie van die situatie voorbereiden."
De Polen leidden bij de rust met 2-0 dankzij doelpunten van Piotr Mikula (20') en Dariusz Malecki (33'). In het begin van de tweede helft kwamen de Belgen weer in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Vitali Kholopov (50'). Zes minuten voor affluiten legde Zbigniew Juszcbak echter de eindcijfers vast op 1-3.
Morgen wacht dus al een cruciale wedstrijd tegen de Britten, die zelf kans hebben op de derde plaats in de A-poule. In de laatste groepswedstrijd moeten de Belgen het opnemen tegen de Japanners, die van het thuisvoordeel genieten en nu al tweede staan, wat een rechtstreekse kwalificatie voor Sydney inhoudt. Worden de Belgen donderdag toch nog vierde, dan moeten zij het in de volgende fase opnemen tegen de nummer drie uit de andere groep om bij de topzes te geraken die doorgaat naar Sydney.

.

Nu in het nieuws