Drie Belgen in kwartfinale Indian Wells

Tennis

BR>

INDIAN WELLS -

De Belgische tenniskolonie op het WTA-tornooi van Indian Wells doet het voortreffelijk. Na Kim Clijsters en Sabine Appelmans bereikte ook Dominique Van Roost de vierde ronde.

De Belgische nummer één haalde tegen de Zwitserse Emmanuelle Gagliardi (WTA 60) setverlies op en zegevierde vervolgens met 4-6, 6-3, 6-0. In de achtste finale treft Van Roost de als zesde geplaatste Spaanse Conchita Martinez (WTA 7), die afrekende met de Australische belofte Jelena Dokic.

Kim Clijsters versloeg de Russische Tatiana Panova (WTA 42) in twee sets: 6-3, 7-6 (8/6). In de volgende ronde staat ze ofwel tegenover de Amerikaanse Serena Williams, derde reekshoofd (WTA 4), ofwel de Italiaanse Rita Grande (WTA 70).

Ook Sabine Appelmans (WTA 27) klaarde de klus tegen de Zimbabwaanse Cara Black (WTA 51) in twee sets: 6-3, 7-6 (7/5). Appelmans neemt het in de volgende ronde op tegen de winnares van de partij tussen Monica Seles (7/WTA 8) en Patty Schnyder (WTA 24).

Christophe Rochus wist zich niet te plaatsen voor de hoofdtabel van Indian Wells. Rochus, die in de eerste ronde Xavier Malisse uitschakelde, verloor het tweede en beslissende treffen van de 32 plaatsen lager geplaatste Slovaak Jan Korslak (ATP 119) met 6-2, 3-6, 6-3. Met zijn klassement (ATP 87) kan de speler uit Auvelais nu alleen nog hopen opgevist te worden bij een forfait. Als

lucky loser

komt hij als eerste in aanmerking.

Nu in het nieuws