Pepa wordt nieuwe spits van Lierse

Print
"Pepa koppelt efficiëntie aan creativiteit."
BR>Lucien Huth, ex-Benfica

"En nu nog een krachtige middenvelder."
Neel De Ceulaer, manager Lierse

LIER - Lierse heeft zijn nieuwe spits eindelijk beet. Pedro Miguel Marques Da Costa Filipe, kortweg Pepa, is een twintigjarige spits van het Portugese Benfica Lissabon. De aanwinst wordt over een tiental dagen op het Lisp verwacht en wordt voor twee seizoenen en vier maanden gehuurd. Nadien heeft Lierse nog de mogelijkheid tot aankoop. Pepa dient als vervanger voor Dirk Huysmans en Gert Peelman, die zelf te kennen gaven te willen vertrekken.
Pepa werd onlangs nog uitgebreid getest door RC Genk, dat de aanvaller uiteindelijk te jong vond. Met zijn 1,85 meter en 79 kilogram moet Pepa de Lierse-aanval meer gewicht geven.
"Eerst wilden we hem pas komend seizoen laten komen", weet manager Neel De Ceulaer. "In samenspraak met Benfica werd nu al beslist om de overstap te maken. Zo krijgt hij nog ruim de kans om de rest van het voetbaljaar te rijpen en te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Voor ons is de zoektocht naar een bijkomende spits afgelopen. Enkel een krachtige middenvelder willen we nu nog op de kop tikken."
Lucien Huth, jarenlang werkzaam bij Benfica Lissabon, kent de Portugese belofteninternational als zijn broekzak.
"Komt Pepa naar Lierse? Wel, mijn hoed af voor het bestuur. Hij is een sterke en balvaardige jongen, die efficiëntie koppelt aan creativiteit. Akkoord, hij kwam zelden in aanmerking voor een basisplek bij Benfica, maar vergeet niet dat de kern in Lissabon uit dertig spelers bestaat. Bovendien is het amper mogelijk om op te tornen tegen monumenten als Nuno Gomes of Joao Pinto. Wat me wel is bijgebleven is dat hij haast altijd scoorde als hij mocht meedoen."

.

Nu in het nieuws