Gunter De Meyer twijfelt over opzeggen contract

Print
BEVEREN - Manager Pinson had een verkennend gesprek met Gunter De Meyer. Het contract van de 31-jarige verdediger loopt nog twee seizoenen, maar bevat wel een clausule volgens dewelke de speler de overeenkomst kan opzeggen voor 15 maart. "Nu hebben we afgesproken om die deadline met een maand te verschuiven", aldus De Meyer. "Als Beveren inderdaad de intentie heeft mij te houden, dan reken ik op een verbeterde aanbieding. Ik wil graag blijven, maar dan moet ik wel de sportieve en financiële gevolgen weten." Pinson belooft deze maand De Meyer een nieuwe aanbieding te doen.
BR>Ook met de andere spelers die einde contract zijn (Nuhiji, Van Ophuizen en Torken) wordt deze week verder gepraat. Voor de Nederlandse spits bestaat heel wat belangstelling vanuit zijn vaderland. "Mijn eerste optie blijft Beveren", aldus Torken. "Maar dan moeten ze wel een aanbieding doen."
Rudi Smidts is te duur voor Beveren. "Hij kent onze mogelijkheden, de bal ligt nu in zijn kamp", stelt Pinson. Benoit Thans tekent vandaag zijn contract.
Doelman Tristan Peersman staat hoog op het verlanglijstje van Racing Genk. Aan zijn transfer hangt naar verluidt een prijskaartje van 25 miljoen.
Imagbudu en Smet kregen op Mambour een derde gele kaart en moeten zondag tegen Moeskroen langs de kant blijven. Van Rumst zat op Charleroi niet in de selectie wegens een liesblessure. Hij mag vandaag de training hervatten. Martin Van Ophuizen blijft op de sukkel met een spierscheurtje in de dij. Hij is nog minstens veertien dagen uit.

Rust voor geblesseerden Mols en Benediktsson


GEEL - Tony Mols (ribben) en Gudmunder Benediktsson (knie) moeten minstens tot donderdag rusten. Beiden blesseerden zich afgelopen zaterdag in Moeskroen. Ook Bruno Versavel (spierscheur bil) traint nog een hele week niet. Hij mist de topper tegen zijn ex-club Anderlecht. Trainer Sandor Popovics recupereert zaterdag wel de geschorsten Miklos Lendvai en Zoltan Peto.
Jo Geerinckx kreeg de toelating om met Racing Genk te onderhandelen. Jef Delen lijkt dicht bij Aalst te staan, maar wordt net als Miklos Lendvai ook gevolgd door VC Westerlo.

Smidts en Van der Heyden
gehinderd door kuitletsel


ANTWERPEN - Rudi Smidts en Stephan Van der Heyden beperkten zich tot los fietsen. Beiden incasseerden op Harelbeke een pijnlijke trap op de kuit. Manu Karagiannis pikkelt nog tot het einde van de week op krukken rond. Dan zou hij mogen starten met watertraining. De bloeding is reeds verdwenen, wat mogelijk een week winst betekent. Vinko Marinovic traint intensief, maar nog individueel met de bal. Aleksandar Mutavdzic kwam sterk uit de fysieke testen. Met loopschoenen heeft hij geen problemen, maar voetbalschoenen bezorgen hem nog pijnlijke hinder aan de hiel. Eens die pijn verdwenen, is hij onmiddellijk inzetbaar.

Geen voetbreuk, wel zware kneuzing voor Cavens


LIER - Jurgen Cavens hield dan toch geen gebroken voet over aan de confrontatie met Standard. Wel liep de spits een zware kneuzing op. De match van zaterdag tegen Charleroi komt zeker te vroeg voor de geel-zwarte goalgetter. Ook Karel Snoeckx (hamstrings) is nog twijfelachtig. De Keyser en Struyven zijn wel opnieuw speelklaar.

Enkel Geoffrey Peytier en Chris Bruyninckx out


MECHELEN - Op uitzondering van Geoffrey Peytier en Chris Bruyninckx (beiden out voor de rest van het seizoen) is iedereen fit.
Daniel Camus stond zondagnamiddag niet op het scheidsrechtersblad. "Ik had te veel last van een enkelblessure", verklaarde de middenvelder. "Ik voelde me niet goed genoeg om de wedstrijd te spelen." Camus ontkent dat er sprake is van een conflict. "Toen ik vorige woensdag last kreeg van de enkel, heb ik de training voortijdig verlaten en me laten behandelen door mijn eigen verzorger. De club had daar problemen mee en we hebben een pittige discussie gevoerd. Maar het hele voorval is intussen uitgepraat."
Ook manager Buskens weigert over een conflict te praten. "We vinden dat Daniel vorige week even uit de bocht is gegaan in een discussie, maar zijn ontbreken in de kern had geen definitief karakter."

Transferonderhandelingen en contractbesprekingen


WESTERLO - Het sportief comite van VC Westerlo kent drukke dagen. Aan SK Lommel werd gevraagd om met Stijn Haeldermans te mogen onderhandelen. Manager Wijnants wacht ook op een antwoord van Frank Dauwen. De kans is groot dat Rudy Janssens eerdaags zijn contract verlengd. Janssens benadrukte dat hij zijn carriere graag in het Kuipke zou afsluiten. Ook van Gert Peelman wordt nog een seintje verwacht. Jef Delen werd nog niet gecontacteerd, maar manager Wijnants bevestigde dat de linkerflankspeler van Verbroedering Geel wordt gevolgd.
Dejan Mitrovic (achillespees) trainde niet. Toni Brogno (knieblessure) oefende enkel in de namiddag. Benoit Thans liet een echografie nemen van de spierverreking in de bil.

.

Nu in het nieuws