Maccabi krijgt internationale erkenning

Print
Tennis
BR>HOBOKEN - De Antwerp Diamond Tennis Trophy (ADTT) snijdt op de indoorbanen van TC Maccabi in Hoboken donderdag haar vierde editie aan. Dit internationaal jongerentornooi voor -14-jarigen heeft in een recordtempo buitenlandse erkenning afgedwongen en wordt gecatalogeerd bij de belangrijkste Europese tennisevenementen.
Naast België nemen uittredend kampioen Tsjechië, Zwitserland, Spanje, Nederland, Zweden, Frankrijk en Groot-Brittannië, dat Denemarken vervangt, deel.
f Basketbal
Biggs en Holden blijven waarschijnlijk volgend seizoen bij Oostende. Met beide spelers kwam het tot een mondeling akkoord. Eind deze week wordt die overeenkomst in contractvorm gegoten.
De vier meisjesfinales worden gespeeld op zaterdag 1 april, die van de jongens op 2 april in de zaal van Roeselare.
f Duivensport
De Commissie van het Europees parlement antwoordde op een vraag van parlementslid Nellie Maes (VU) dat Nederlandse liefhebbers in het grensgebied met België wél lid mogen zijn van een Belgische vereniging en daar dus ook in competitie mogen treden. Dat wordt momenteel door de Belgische duivenliefhebbersbond niet meer toegelaten.
f Handbal
Bij de lottrekking van de achtste finales voor de beker kwam er een topaffiche uit de bus: Neerpelt krijgt het bezoek van huidig competitieleider Eynatten. De wedstrijden vinden plaats in het weekeinde van 18 en 19 maart.
Mannen: Neerpelt - Eynatten (za 20.30u); Gent - Eupen (zo 17u); Villers - Athénée Montegnée (za 20.30u); Zorgvliet - Beyne (zo 15.15u); Visé - Denderbelle (za 18u); Lebbeke - Haachtse (za 20.30u); Tongeren - ASEK (za 20.15u); Hasselt - Renaissance Montegnée (za 16u). Vrouwen: Sasja - Meeuwen (zo 17.30u); Ottignies - Raeren (za 19u); Asek - Flémalle (za 19u); Hechtel - Melveren (za 17u); Neerpelt - JS Herstal (za 18.30u); Uilenspiegel - Hasselt (zo 15.30u); Eynatten - Fémina Visé (zo 18u); Fémina Villers - Middelkerke (za 19u).
f Kunstschaatsen
Sara Falotico, een 15-jarige Luikse, is in Oberstdorf 22ste geworden in de finale van het WK voor juniores. Ze was daarmee de veertiende Europese. Kevin Van der Perren miste net de finale met 24.
f Langlaufen
Pascal Parmentier won de twee laatste manches van het BK langlaufen, de 10km klassiek en de 50km vrije stijl, in het Franse La Bresse. Bij de vrouwen gingen de zeges in de vier laatste manches naar Martine Detroux. Bij de veteranen was Jacques Bastin al even succesvol.
f Tafeltennis
België moet het in het EK landenploegen van 21 april tot 1 mei in Bremen opnemen tegen Duitsland, Polen, Nederland, Tsjechië en Groot-Brittannië.
f Triatlon
Katleen Smet is zevende geworden in de kwarttriatlon van Canberra. Ze kwam niet met de eerste groep uit het water, maar kon na een degelijk fietsparcours wat terrein goedmaken, zelfs in het lopen. Ze finishte op 2'28" van de Australische winnares Michelle Jones.
f Veldlopen
Kim Offergeld (KUL) en Stephanie De Croock (VUB) zullen ons land vertegenwoordigen op 25 maart tijdens het WK voor universitairen in het Duitse Jena. Offergeld werd na een langdurige blessure toch fit bevonden. Er worden geen mannen gestuurd.
f Wielrennen
Lotto-Adecco strijdt volgend weekeinde op drie fronten. De keurgroep werkt op zaterdag Milaan - Sanremo af, een andere ploeg is daags nadien in Cholet aan de slag. In de GP Rudy Dhaenens van zondag wordt de eer van de ploeg van de Nationale Loterij verdedigd door Wim Heselmans en Manu Lhoir. Het tweetal start in een mixed-ploeg, samen met een aantal renners van Rabobank.

.

Nu in het nieuws