Feyenoord kan klus klaren

Print
ANTWERPEN - Op de vijfde en voorlaatste speeldag van de tweede ronde van de Champions League staan er enkele geladen duels op het programma.
BR>In groep D is het vonnis nog lang niet geveld en komen de vier ploegen theoretisch nog in aanmerking voor de kwartfinales. De winnaar van Feyenoord - Chelsea kwalificeert zich zeker. Spanning verzekerd dus.
Het loopt momenteel lekker bij Feyenoord. In de eigen competitie delen de Rotterdammers de tweede plaats die recht geeft op deelneming aan de volgende editie van de Champions League. Trainer Leo Beenhakker van Feyenoord beschikt tegen Chelsea over een fitte selectie. De éminence grise van de Nederlandse kampioen moet enkel nog beslissen of hij aanvaller Bonaventura Kalou laat starten. "Kalou is voor mij de voetballer die de wedstrijd met een actie kan openbreken. Toch weet ik niet hoe ik hem ga gebruiken. Ik zou hem ook net als vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen Lazio kunnen laten invallen, maar ben er nog niet uit",aldus Beenhakker
Chelsea kampt met aanvallende problemen: Sutton en Zola vinden dit seizoen de weg naar de netten heel moeilijk. Enkel Flo kon de fans al overtuigen met een seizoenstotaal van 14 doelpunten, tegenover drie voor zowel Sutton als Zola. Als het duel onbeslist eindigt, volstaat voor Feyenoord een gelijkspel tijdens de laatste wedstrijd op Marseille voor een plaats bij de beste acht van Europa.
Olympique moet op het veld van Lazio gaan winnen om nog een kansje te behouden. Voor Lazio dat momenteel in een dalletje verkeert kan het nog alle kanten uit indien niet verloren wordt.
Dé wedstrijd in groep C is die tussen Real Madrid en Dynamo Kiev. Beide ploegen tellen zes punten. Kiev moet in Madrid vijf basisspelers missen door blessures en schorsingen. Winst volstaat voor de Madrilenen om door te stoten naar de kwartfinales. De Koninklijke is er evenwel niet gerust in want werd er vorig seizoen in de kwartfinales door Kiev uitgekegeld.
Bayern, dat al zeker is van de kwalificatie na de tweevoudige demonstratie tegen Real, treedt thuis tegen Rosenborg aan met een veredelt B-elftal. Spelverdeler Effenberg mag een dagje rusten van trainer Hitzfeld. Elber en Lizarazu zitten op de bank.

.

Nu in het nieuws