AA Gent dagvaart Club Brugge

BRUGGE -

AA Gent stapt volgende week maandag naar de rechtbank met de eis om Club Brugge tot een forse schadevergoeding te veroordelen. Club-directeur Vanhove lacht de dagvaardiging weg. "Sollied heeft zijn contract verbroken, niet Club Brugge. Hij kan wegens contractbreuk beboet worden. Het enige waar het om draait is geld. In Gent zouden ze willen dat Brugge ook nog centen neertelt om de opstapvergoeding voor Houwaart in Harelbeke te betalen."

D.M.

BR>"Het gaat over heel wat geld maar een rechtszaak wordt in een rechtzaal gevoerd en niet in de kranten", weet secretaris De Nolf.

Nieuwe beheerraad voor Lommel

LOMMEL -

Vanavond zal de toekomstige clubstructuur van Lommel tijdens een algemene vergadering, gevolgd door een beheerraad, verder worden ingevuld. De opname van Henri Nijs, Fons Haagdoren, Carl Vermeer, Leo Verrijdt en Roger Wyckmans als nieuwe beheerders en het ontslag uit die beheerraad van de managers Gaston Peeters en Jef Vangeel belooft slechts een formaliteit te worden. Ander punt op de agenda wordt het al dan niet aanvaarden van het ontslag van Dirk Vanden Boer, Jean Flemings en Rik Lavreysen.

Standard dinsdag tegen Lierse

LUIK -

Standard speelt op dinsdag 11 april om 20.30u zijn thuiswedstrijd tegen Lierse voor de halve finale van de Belgische beker. De terugwedstrijd op het Lisp is voorzien op zondag 30 april. Lierse wil die partij graag op zaterdag 29 april afwerken maar stuit hierin op verzet van Standard dat in de week die vooraf gaat een aantal internationals wegens nationale verplichtingen moet missen.

Standard kreeg van Lommel slechts 700 kaartjes voor de partij zondag.

Club wil transfer snel afronden

BRUGGE -

Club Brugge wil de transfer van Timmy Simons snel afronden. De West-Vlamingen hebben zowel met de speler als met Lommel een akkoord. Bedoeling is om eind deze week de overeenkomst op papier te zetten. Op de andere Brugse versterkingen is het nog even wachten. Er was voorlopig nog geen overleg met trainer Sollied die in het buitenland was.

Radzinski pikt donderdag aan

ANDERLECHT -

Thomas Radzinski van Anderlecht moet vandaag nog volledige rust houden en probeert wellicht donderdag opnieuw aan te pikken bij de groep. Glen De Boeck (voetzool) moest de training vroegtijdig staken.

Dabanovic hervat loopoefeningen

LOKEREN

- Lokeren-doelman Dabanovic(oogkas) mag vandaag de loopoefeningen hervatten. Stefaan Staelens deed zijn wederoptreden met de reserven en hoopt dat zijn schouderblessure nu definitief tot het verleden behoort. Charles Dago sluit vandaag aan bij de groep en is normaliter inzetbaar tegen Westerlo.

Djim opgeroepen nationale ploeg

CHARLEROI -

Djim ontving een oproeping van Centraal Afrika voor de wedstrijd tegen Bangui in het kader van de voorronde van het WK 2002. Rabbah liep in de partij tegen Beveren een enkelverstuiking op.

Antwerp traint in Westmalle

DEURNE -

Marc Van Britsom zal een tweetal weken buiten strijd zijn met een verrekking in de kuit. Hilton verblijft nog steeds in Manchester om zijn liesblessure te laten verzorgen. Vandaag trekt Antwerp naar Westmalle voor een bedrijfsbezoek aan meubelfabriek Mintjens. Op het veld van het bedrijf is ook een training gepland.

Piraux fluit match in Nou Camp

PARIJS -

Michel Piraux leidt morgen de wedstrijd Barcelona - Herta Berlijn op de vijfde speeldag van de tweede ronde in de Champions League.

Anelka achter gesloten deuren

MADRID -

De Fransman Nicolas Anelka traint bij Real Madrid voorlopig in zijn eentje achter gesloten deuren. De Franse spits kon dit seizoen zijn naam én transfersom van 1,3 miljard frank nog geen moment waarmaken. Hij heeft geen basisplaats meer en besloot daarom vrijdag niet meer te trainen. Hij krijgt geen salaris zolang hij niet met de groep wil meetrainen.

Chilavert raakt gewond in match

BUENOS AIRES -

De wedstrijd Lanus - Velez in de Argentijnse competitie is na welgeteld 15 seconden stilgelegd nadat de Paraguyaanse doelman Jose Luis Chilavert gewond raakte door een voetzoeker. De doelman verloor door de knal tijdelijk het bewustzijn maar kon iets later samen met zijn ploeggenoten van Velez het terrein verlaten.