Agalev stelt zich vragen rond Sörensen in Europees parlement

Print
Volgens politiek-secretaris Hugo Van Dienderen van Agalev-Antwerpen kan Patsy Sörensen niet langer in het Europees parlement blijven als ze met een eigen BSV-lijst opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Patsy Sörensen liet weten niet te zullen ingaan op deze eis. De leden van de Beweging voor Sociale Vernieuwing (BSV) beslisten zondag om niet langer één lijst te vormen met Agalev. Zij verkiezen om met een eigen lijst naar de kiezer te stappen. De kans is groot dat Europees parlementslid en voormalig jeugdschepen Patsy Sörensen deze lijst zal trekken. Daarmee lijkt het samenwerkingsverband Arm in arm, zes jaar na de oproep van auteur Tom Lanoye, begraven.
BR>Agalev-Antwerpen zit niet enkel verveeld met de beslissing van BSV, maar ook met de situatie van Patsy Sörensen in het Europees parlement. Zij was lijsttrekker voor Agalev voor Europa. "Als BSV doorzet met het plan om met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen te stappen, dan eisen we van Patsy Sörensen dat ze afstand neemt van haar functie in het Europees parlement", zegt Hugo Van Dienderen. "Zij wordt als BSV-lijsttrekker een concurrent van Agalev en stelt zich zo buiten onze partij. Als Agalev-verkozene wordt van haar verondersteld volledig achter het groene gedachtegoed te staan. Deze eis kunnen we juridisch niet hard maken. Patsy Sörensen werd formeel verkozen."
Volgens Patsy Sörensen is de uitspraak van Hugo Van Dienderen ondoordacht. "Ik vind deze uitspraak ongeoorloofd en iets te vroegtijdig. Bovendien ben ik niet van plan mijn plek in het Europees parlement op te geven. Ik ben verkozen door mensen, die op mij stemden omdat ik werk rond georganiseerde misdaad en mensenhandel, en niet door een partij." Ondertussen zijn tussen BSV en Agalev-Antwerpen volop gesprekken gepland. Agalev hoopt om de plooien tussen beide partijen zo snel mogelijk glad te strijken en toch nog met een gezamenlijke lijst naar de kiezer te stappen.

.

Nu in het nieuws