Gamers vechten vetes uit op pc

Print
The Zone Gamers spelen ruwe spelletjes. Minstens eenmaal in de maand troepen ze samen in jeugdhuis De Bogaard in Geel. Bloed vloeit er alleen op het computerscherm. De gamers vechten hun vetes uit op de pc. Het zijn geen nerds maar cybermacho's die houden van ruwe computerspelletjes. Ze hebben één probleem: waar blijven de cybermacha's? Om de drie weken houden The Zone Gamers een lan-party. Lan staat voor local area network. Elk lid brengt zijn pc mee. De toestellen worden aan elkaar gekoppeld en dan kan het spel beginnen. "We verdelen de leden in twee teams.
BR>Meestal spelen we shoot 'm ups, zoals counterstrike. Het zijn spelletjes waarbij de tegenstrever wordt geliquideerd of gijzelnemers en bevrijders het tegen elkaar opnemen", vertelt Kris Vansant (25). "Een lan-party duurt een hele dag en wordt enkel onderbroken voor een snelle hap junkfood." Vansant is ingenieur Computerwetenschappen en stichtte anderhalf jaar geleden samen met twee vrienden de club. Volgens hem vinden vooral computerfanaten hun weg naar de club: "Ingenieurs, informaticastudenten, informatici,..." Waarom al die inspanningen, zoals de pc-verhuis en het installeren, als dezelfde spelletjes net zo goed vanuit de huiskamer via het internet kunnen worden gespeeld?
Kris Vansant formuleert het antwoord op de site van de club: "Spelen tegen echte personen is een heel andere ervaring. Je ziet de reactie van je buurman als je hem voor de zoveelste keer neerschiet. Bovendien is een reactie van een menselijke speler anders dan die van een pc. Je kan elkaar eindeloos uitkakken." De prijs speelt volgens Vansant ook een rol. "Zelfs in de daluren kost het bij Belgacom nog 45 frank per uur. Hier kost het ons niets."

Uitrusting


Zoals bij elke sport heb je een uitrusting nodig. "Als je tegenwoordig voor 50.000 frank materiaal koopt, kun je goed mee", luidt het bij de gamers. Voor David Geyskens (16) en Gunter Loos (16) vormt de prijs geen bezwaar. Ze hebben er de verplaatsing vanuit Vorselaar graag voor over. Is er nog leven naast de games? "Tuurlijk, eerst komt de school, dan de games en voor de rest doen we aan sport en gaan we eens stappen", verkondigt het tweetal dat duidelijk niet als computernerd door het leven gaat. David en Gunter hebben al naam gemaakt in gamersland. Naast de driewekelijkse clubbijeenkomst leiden ze het Benelux Assassinate Team.
Dat bestaat uit een twintigtal jongeren uit heel Vlaanderen die andere teams via internet bekampen. "Andere clans afmaken", zeggen ze al lachend. The Zone Gamers is voorlopig nog een exclusief mannelijke aangelegenheid. Voorlopig, want op de site van de club worden vrouwelijke gamers gevraagd om lid te worden. "De eerste mag gratis meedoen", staat er te lezen. Gunter Loos vreest dat er geen meisjes komen opdagen. "Ik ken geen enkel meisje dat in dergelijke spelletjes is geïnteresseerd. Het schrikt ze af. Misschien als er minder agressieve games aan bod komen?" Op dat agressieve element in de computerspelen kwam in het verleden kritiek. Kris Vansant vindt dat onzin. "Integendeel, die spelletjes kunnen een uitlaatklep zijn om je frustratie en agressie kwijt te geraken."
Meer info over The Zone Gamers: http://linkwars.ping.be/zone_gamers

.

Nu in het nieuws