Turnhoutse CVP-lijst bevat voor helft nieuwe gezichten

Print
Dat het ACW twee weken geleden zijn kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in de etalage had gezet, wekte weinig enthousiasme bij de CVP. Die partij wil van haar standen-imago af. Blijkbaar zijn de rimpels nu gladgestreken. De bijzondere CVP-werkgroep stelt een lijst die voor ruim de helft nieuwe gezichten bevat. Vrouwen en jongeren zijn met respectievelijk twintig en 43 procent goed vertegenwoordigd. Zoals eerder bekendgemaakt, trekt burgemeester Marcel Hendrickx de lijst. Hij krijgt aan de top het gezelschap van Paula Hermans, die niet echt een nieuwkomer is in de politiek.
BR>Zeventien jaar geleden vocht zij als ACW-kandidate voor een strijdplaats op de kamerlijst en de provincie. Nadien bouwde zij een loopbaan uit in de ziekenhuiswereld; eerst in de CM-kliniek van Turnhout, nadien als directrice van Sint-Blasius in Dendermonde. Hermans kan prat gaan op een rijke managementervaring en gaat geen conflicten uit de weg. Op de kandidatenlijst prijken verder schepenen Toon De Preeuw, Eric Vos, Karel De Busser, Gust Conjaerts en Francis Stijnen, raadsleden Jeanne Gorremans, Josée Van den Borne, Eric Van den Troost, Eddy De Wachter, Roger Claessens en Mady Vermeiren, fractieleider John Brandt en OCMW-voorzitter Annie Leysen.
De nieuwkomers zijn Nicole Cleymans, Leen Leestmans, Luc Debondt, Luc Hermans, Karel Lenie, Maria Muesen, Bert Boogers, Willy Arts, Danny Vermeyen, Chica Vandenhoudt-Unigwe, Jef De Kinderen, Annemie Snoeck (onder voorbehoud), Kurt Masui, Manon De Leeuw, Suzy Maes, Sibil Janssen, André Nijs en Theresa Dierck. Op respectievelijk 27 maart en 6 april spreken het bestuur en de algemene ledenvergadering van de CVP zich uit over de lijst.

.

Nu in het nieuws