Gust Gebruers gaat voor derde burgemeestersambt in Olen

Print
Gust Gebruers (67) heeft zich als Olense burgemeester de voorbije zes jaar regelmatig in het nieuws gewerkt. Wie dacht dat de man het na de verkiezingen kalmer aan zou doen, is verkeerd. Gust heeft de ambitie om voor de derde keer burgemeester van de pottengemeente te worden. Deze keer zijn er meerdere kandidaten binnen zijn partij. Een speciale cel tracht nu een CVP-lijst samen te stellen. De verantwoordelijkheid en het belang van het burgemeestersambt worden steeds groter. Daarom werd in de Olense politieke wandelgangen de voorbije maanden steeds meer de naam van Marcel Bellens opgeworpen als de volgende CVP-burgemeester.
BR>Bellens heeft zich als schepen opgewerkt tot woordvoerder van de lokale CVP. Maar Gust Gebruers heeft nog steeds ambities te over. En met hem worden nog andere CVP-kopstukken genoemd als gegadigden voor de hoge posten. Daarom tracht een speciale cel een voor iedereen aanvaardbare oplossing te zoeken. De cel bestaat uit CVP-voorzitster Gerd Boogers, Herman Van Elst en Ludwig Peeters. Burgemeester Gebruers: "Die cel voert al enkele maanden gesprekken met de voornaamste kandidaten. Woensdag hebben we partijbestuur, maar de lijstvorming staat niet op de agenda. Blijkbaar zijn ze nog steeds niet klaar". Als politicus voelt Gust Gebruers zich nog steeds een winnaar.
Voor een reserveplaats heeft hij nog te veel ambitie. Hij maakt er geen geheim van dat hij nog een keer burgemeester wil worden. De Olense burgervader, gekend in heel het dorp, heeft ondertussen zelfs schrik om naar het voetbal te gaan. "Overal vraagt men hoe het zit met de verkiezingen. Maar ik kan en mag niet antwoorden. Dat is moeilijk", verklapt de Olense burgemeester. Ludwig Peeters geeft toe dat er volop gesprekken worden gevoerd: "We hebben deze interne procedure opgesteld. We maken onze lijst op tijd bekend. Nu kunnen we nog niets zeggen".

.

Nu in het nieuws