Brantono zet schoen op Nederlandse markt

Print
EREMBODEGEM - De Belgische schoenwinkelketen Brantano mikt na zijn recente expansie in Groot-Brittannië en Denemarken nu ook op de Nederlandse markt. De groep uit Erembodegem kondigde maandag de overname aan van VVM Retail Group. In één klap beschikt hij bij onze noorderburen nu over een net van 47 winkels. De overname van VVM Retail Group geeft Brantano in de eerste plaats toegang tot de Zuid- en West-Nederlandse markt. VVM heeft in dat gebied in en rond de stadskernen en vooral rond Rotterdam 29 schoenwinkels onder de populaire naam Toe Sjoes en 18 onder de meer prestigieuze naam Van Vorst. Alles samen stelt VVM in dit netwerk 475 mensen te werk.
BR>Het driekoppige managementsteam van VVM verkocht Brantano 70% van de aandelen tegen 24,4 miljoen gulden (zowat 450 miljoen frank) in contanten en voor de overige 30% kochten zij zichzelf in bij de Belgische schoenendistributeur. Vorig jaar realiseerde VVM Retail Group een omzet van 1,16 miljard frank met een nettowinst van 44 miljoen. Voor dit jaar mikt VVM op een omzet van 1,3 miljard frank en op een verdere stijging van de winst. Voor Brantano is de verwerving van VVM duidelijk nog maar een eerste stap op de Nederlandse markt. Niet alleen breidt de VVM-keten dit jaar sowieso reeds uit met zes winkels, voor Brantano is dit 'een stevige basis voor verdere expansie in Nederland'. "Wij hebben de ambitie om snel te gaan in Nederland", aldus Brantano-baas Joris Brantegem.
De Belgische schoenendistributeur is nu aanwezig in heel de Benelux, Denemarken, Groot-Brittannië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Eind vorig jaar beschikte Brantano in al deze landen over een netwerk van 166 winkels. In 1999 realiseerde Brantano een omzet van 7,35 miljard frank, 11,6% meer dan in 1998. De winst steeg met 23,9% tot 414 miljoen frank. Voor dit jaar verwacht Brantano een geconsolideerde omzet van 9,3 miljard frank. Brantano wordt net als Carpetland (tapijten), Ceramega (bouwmaterialen) en De Fabriekswinkel door de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Mitiska gecontroleerd. Brantano is sinds juni 1997 eveneens op de Brusselse beurs genoteerd.

.

Nu in het nieuws