Van Lanschot pikt instituut professor Van Broekhoven in

Print
ANTWERPEN - Van Lanschot Bankiers heeft de meerderheid van de aandelen opgekocht van het Instituut voor Persoonlijke Financiële Planning (IPFP) en Distriplan. Het gaat om twee bedrijven die de Antwerpse economieprofessor Emiel Van Broekhoven als mentor hebben. Het IPFP houdt zich bezig met vermogensplanning. Hoe brengen grote fortuinen het meest op? Welke risico's lopen ze en hoe kunnen die worden verminderd? Hoe moeten ze worden georganiseerd om zo weinig mogelijk belastingen te betalen? Hoe kan een vermogen zo voordelig mogelijk worden overgedragen aan erfgenamen? Het advies hierover wordt gegeven door het IPFP zelf.
BR>De computerprogramma's daartoe worden geschreven door Distriplan. "Wij werken al zowat vier à vijf jaar samen met het IPFP en Distriplan want het beheer van het totale vermogen is een kernactiviteit bij Van Lanschot", zegt voorzitter Franky Depickere. "We konden het risico niet lopen dat we buitenspel zouden worden gezet als een andere partij het instituut zou overnemen." Van Lanschot mikt op vermogende klanten. Wie een totaal patrimonium heeft van meer dan 20 miljoen kan er terecht. "We houden niet alleen rekening met aandelenbeleggingen, maar ook met onroerend goed en met verzekeringen", aldus Depickere.
Van Lanschot is van Nederlandse origine. De instelling is sinds 1991 actief in ons land. Ze heeft intussen al kantoren in Gent, Kortrijk, Lanaken en Turnhout en dit jaar gaat er nog een vestiging in Hasselt open. De maatschappij stelt ondertussen 120 mensen tewerk. Aan de dagelijkse werking van de overgenomen IPFP en Distriplan verandert de overname niets.

.

Nu in het nieuws