"Agalev duwde BSV in een hoek"

Print
"Deze situatie heb ik nooit gewild, maar Agalev-Antwerpen duwde BSV in een hoek." Dat zegt Europees parlementslid en voormalig jeugdschepen Patsy Sörensen (BSV). Op de algemene ledenvergadering van BSV werd zondag beslist om niet langer met Agalev naar de kiezer te stappen. De leden van de Beweging van Sociale Vernieuwing (BSV) voelen zich in de steek gelaten door Agalev-Antwerpen. Ze menen dat de groene partij onvoldoende aandacht heeft voor hun sociale thema's. Bovendien kregen ze geen herkenbare plek op de verkiezingslijst. Zestien leden gingen liever met met een eigen lijst naar de verkiezingen. Zes leden stemden tegen en vier onthielden zich.
BR>"Het is spijtig dat het experiment Arm in arm niet meer kan", aldus Patsy Sörensen. "Agalev heeft ons in de steek gelaten. Er bestaat geen enkele opening meer. Thema's zoals de georganiseerde misdaad staan niet in het programma van Agalev of ze zitten verstopt onder groene accenten. Het werk van de afgelopen zes jaar heeft geen enkele zin gehad." BSV gaat nu met een eigen lijst naar de verkiezingen met Patsy Sörensen waarschijnlijk als lijsttrekster. "Als het mislukt dan is het onze verantwoordelijkheid, maar we hebben dan toch minstens laten zien waar we voor staan. Als ik word verkozen dan neem ik ook plaats in de gemeenteraad, ondanks mijn wortels in Europa."
Antwerps politiek-secretaris van Agalev Hugo Van Dienderen reageert verbaasd. Hij zegt alles te doen om BSV opnieuw samen met Agalev op één lijst te krijgen. "Ik ga dan ook uitleg vragen over de ontevredenheid bij BSV. Wij hebben binnen ons programma verscheidene punten van BSV opgenomen. De afgelopen jaren was er een nauwe samenwerking met BSV'ers in de gemeenteraad en de districtsraden. Enkele van hen zijn trouwens kandidaat voor onze lijst. Onze wens blijft om Arm in arm met BSV naar de gemeenteraadsverkiezingen te stappen.

.

Nu in het nieuws