Wat doet een Rus voor een auto?

Ook in Rusland neemt

reality tv

steeds extremere vormen aan. In het nieuwe spelprogramma

Extreme situaties

op de landelijke zender NTV lopen de deelnemers zelfs een groot risico om tijdens de filmopnames het leven te laten. Zij moeten bij inschrijving dan ook een contract ondertekenen waarin ze afstand doen van het recht op gerechtelijke vervolging van het tv-station in geval van overlijden.

ANP

BR>In het spelprogramma nemen vijf mannen het tegen elkaar op in een aantal levensgevaarlijke situaties, onderverdeeld in de thema's lucht, vuur, aarde en water. Zo moeten de deelnemers onder meer passagiers uit brandende auto's redden en mensen van ijsschotsen halen in het midden van een halfbevroren meer.

De uiteindelijke winnaar moet vervolgens nog een wedstrijdje boksen met een professionele bokser onder het gejoel van honderden soldaten. Als hij ook dit programmaonderdeel wint, mag de winnaar zich 'held van deze tijd' en 'een echte man' noemen en is hij tevens de bezitter geworden van een Volkswagen Passat.

Het programma loopt al een aantal weken en de eerste gewonden zijn al gevallen. Een van de deelnemers brak zijn been, een andere liep een handwond op tijdens een brandactie. De deelnemers worden vooral gerecruteerd in risicovolle beroepen zoals politie en brandweer. Daarom meent de producer dat de spelonderdelen zelfs nog niet gevaarlijk genoeg zijn.

Nu in het nieuws