Guido Belcanto stelt zich kandidaat voor Agalev

Charmezanger Guido Belcanto komt bij de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober op voor Agalev. De zanger wil geen verkiesbare plaats, zijn politieke daad is louter en alleen symbolisch. Net als schrijver Tom Lanoye zal Guido Belcanto, die op het Zuid woont, meer dan waarschijnlijk op de Agalev-lijst voor de Antwerpse districtsraad terug te vinden zijn.

Wim Wilri

BR>Guido Belcanto wil met zijn politiek engagement vooral een symbolische daad stellen tegen de opkomst van extreem-rechts in de Scheldestad. Bedoeling is om als het ware een

cordon artistique

tegen het Blok te vormen.

Tom Lanoye, motor achter dit alles, zegt dat binnenkort nog meer kunstenaars en artiesten in de voetsporen van Guido Belcanto zullen treden. Wie precies, dat wil de schrijver nog niet kwijt. "De stap van Guido Belcanto loopt parallel met de mijne", bevestigt de schrijver. "En vergeet niet dat bij de komende verkiezingen maar liefst elf lijsten te vullen zijn. Voor de gemeenteraad zit Agalev al goed. Met lijstduwster Mieke Vogels en lijsttrekster Chantal Pauwels hebben we daar twee

straffe madammen

." Ook Tom Lanoyes levensgenoot René Los staat vooraan op de gemeenteraadslijst. "Maar ook de lijst voor de districtsraad moet behoorlijk worden ingevuld", benadrukt Tom Lanoye.

"Ik hoop dat in elk district enkele artiesten zich willen engageren. Ik steek er alvast veel tijd en energie in om dit project te doen slagen." Probleem blijft de naam van Guido Belcanto. Volgens zijn identiteitskaart heet Belcanto eigenlijk Guido Versmissen. Zal er wel iemand op de charmezanger stemmen als hij zonder zijn pseudoniem op de lijst staat? "Daar passen we wel een mouw aan", zegt Tom Lanoye kordaat.