Internet-liefde kan bedriegen

Schok na schok kreeg Trevor Tasker, een 28-jarige pompbediende uit Engeland, te verwerken nadat hij in de Verenigde Staten was gearriveerd om te trouwen met de vrouw die hij via internet had leren kennen. Niet alleen bleek zijn aanstaande niet de prille dertiger te zijn van de foto's die ze hem had ge-e-maild, maar een 65-jarige, ook bleek haar voormalige huisgenoot - een 70-jarige alcoholist - het afgelopen jaar in de vrieskist in haar garage te hebben doorgebracht.

AP

BR>Tasker kon zijn verloofde, Wynema Faye Shumate, opzoeken in de gevangenis, waar ze sinds vorige week vastzit op verdenking van het verdonkeremanen van een lijk en het vernietigen van menselijke resten. Wel weer een meevaller was dat Shumate er niet van wordt verdacht haar ex-huisgenoot, van wie is vastgesteld dat hij een natuurlijke dood is gestorven, te hebben vermoord.

De Britse tabloids hebben zich ondertussen enthousiast op het verhaal gestort, al zijn ze er nog niet in geslaagd de ongelukkige Tasker te pakken te krijgen. Taskers moeder heeft een bod van ruim 1.300 gulden voor een foto van haar zoon afgewezen. Enkele kranten wisten te melden dat het lijk van de oude baas "tussen de zakken doperwten en patat" lag. Volgens de politie lag alleen het lijk in de vrieskist.