Meerderheidspartij Eenheid is op zoek naar nieuw bloed

Print
HerentalsDe politieke partij Eenheid (EH) nodigt alle Herentalsenaren uit om zich kandidaat te stellen voor haar lijst van de gemeenteraadsverkiezingen. Vandaag vormen de vijf verkozen raadsleden van Eenheid samen met de CVP de meerderheid in de Herentalse raad.
BR>Het Eenheid dat de voorbije zes jaar een coalitie sloot met de CVP, is op sterven na dood. VLD en VU sloten zich bij de vorige stembusgang aan bij Eenheid. Nu geven zowel Volksunie als de liberalen te kennen dat ze met een eigen lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. De bestaande Eenheid-formatie kan daarom flink wat nieuw bloed gebruiken.
Schepen Fons Verwimp, gemeenteraadslid Marcel De Cuyper en OCMW-bestuurder Jan Vercammen zijn de overblijvende pioniers van Eenheid. Ooit waren John De Belder, Dokus Heylen en Felix Rombouts de andere zwaargewichten van de Eenheid-familie. De drie overblijvers staan voor beslissende weken wat de toekomst van Eenheid betreft. Zonder volwaardige kandidaten op de lijst houdt Eenheid op te bestaan. Een eerste stap naar de samenstelling van de lijst is een open vergadering in de taverne Brasseur op zondag 12 maart. Herentalsenaren die zich geroepen voelen voor een politieke carrière op lokaal vlak zijn welkom. Bedoeling is niet alleen een lijst te vormen maar vooral een aangepast programma te schrijven. "Zoals het in een echte democratie hoort", zeggen Vercammen, De Cuyper en Verwimp in koor.
Ondanks het afhaken van VLD en VU rekent het Eenheid-bestuur erop dat sommigen uit die politieke families voor EH kiezen. Ze verwijzen daarbij naar de machtsgreep van oud KFC Herentals-voorzitter Roger Van Nuffel in de VLD. Daarbij rolden binnen het partijbestuur de koppen van schepen Guy de Ceuster en OCMW-bestuurder Walter Van de Sande. Guy De Ceuster houdt voorlopig de boot af bij de vraag naar zijn politieke plannen. "Eén van de volgende weken volgt er nieuws", zegt de schepen van Financiën, Milieu en Middenstand cryptisch.
Nu in het nieuws