Ludo De Ranter heeft Hobokense CVP-lijst voor districtsraad bijna klaar

Wie zei er alweer dat zelfs grote partijen onvoldoende kandidaten konden bijeenkrijgen voor de rechtstreekse verkiezingen van de Antwerpse districtsraden? Gemeenteraadslid Ludo De Ranter slaagde erin - in ongeveer drie tot vier weken tijd - voldoende mensen bereid te vinden om op de CVP-lijst te staan in Hoboken, nochtans geen bolwerk van de CVP.

Roger Van Houtte

BR>De Ranter deelde aan het CVP-partijbureau mee dat zijn lijst eind maart definitief rond is. Dan staan de mensen op de juiste plaatsen.

Een deel van de gegadigden zijn geen lid van de CVP, maar dat klopt met de oproep die lijsttrekker Marc Van Peel heeft gedaan. Het gaat wel om mensen die actief zijn in het verenigingsleven en in diverse organisaties.

Ludo De Ranter: "We wilden enthousiaste Hobokenaars verzamelen die met beide voeten in het leven staan, die belangrijk zijn voor het sociaal weefsel. Ik heb die weken intens gezocht en met mensen gesproken, maar ik heb eigenlijk geen moeite ondervonden om er 21 en zelfs meer bijeen te krijgen. Ik heb ervaren dat de mensen niet neen zeggen tegen een positief project. Die mensen zijn het gezeur moe en willen iets doen voor hun leefgemeenschap".

De Ranter zocht mensen uit de diverse wijken en buurten van Hoboken, uit alle leeftijdsgroepen en standen, nieuwelingen en mensen die vroeger al betrokken waren bij de CVP-Hoboken. Het aantal mannen en vrouwen zal gelijkmatig verdeeld zijn. Er zijn ook een paar Belgen van vreemde origine bij. De Ranter wil nu nog geen namen bekendmaken, maar hij is in elk geval optimistisch gestemd: "Er zijn een paar echte Hobokense kleppers bij", zegt hij. "We gaan voor vijf zetels in de districtsraad". Ludo De Ranter zal de lijst wellicht zelf aanvoeren.