Jos Geudens wil groen-links blok in Antwerpen

"Groen-links? Ja, natuurlijk!" Dat is de naam van een petitie van een aantal bekende en minder bekende Antwerpenaars om een groen-linkse lijst te vormen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De petitie werd door ongeveer 130 mensen ondertekend, waaronder filosoof Ludo Abicht en cineast Robbe De Hert.

Sacha Van Wiele

BR>"Alleen een breed, pluralistisch en offensief groen-links Blok kan ervoor zorgen dat Antwerpen ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober een sociale, progressieve en gastvrije stad blijft", aldus initiatiefnemer Jos Geudens.

"Daarom is het van belang dat SP en Agalev samen één lijst vormen. Alleen zo kan worden belet dat het Vlaams Blok nog meer zetels in de wacht sleept. Wij beseffen dat voor de gemeenteraad zo'n gemeenschappelijke lijst niet vanzelfsprekend is, maar wel voor de districtsraden. Wij vrezen dat als het Vlaams Blok de grootste partij wordt in een aantal districten het cordon sanitaire wordt doorbroken."

De ondertekenaars van de petitie roepen daarom op tot een gemeenschappelijke progressieve lijst met Agalev, SP, ACW, BSV, PvdA, KP en SAP. Alleen zo'n politieke frontvorming belet volgens de ondertekenaars dat de partijen in elkaars vijver blijven vissen. "Nu merken we dat de mensen voor een verscheurende keuze staan tussen de verscheidene progressieve partijen", zegt Jos Geudens.

Nu in het nieuws