Angelina Jolie wordt Lara Croft

Actrice Angelina Jolie (24) gaat hoogstwaarschijnlijk de rol van Lara Croft vertolken in 'Tomb Raider', een film gebaseerd op het populaire videospel. Jolie zit in de laatste fase van onderhandelingen met filmmaatschappij Paramount Pictures, meldt het betrouwbare showbizz-blad Variety.

Karel Moors

BR>De opnames beginnen deze zomer, regisseur Simon West (maker van o.a. 'Con Air' en 'The General's Daughter') staat aan het roer. Rond de verfilming van 'Tomb Raider' is heel wat te doen geweest. Paramount voerde twee jaar geleden een verbeten strijd met andere filmmaatschappijen om de rechten op het videospel te verwerven.

Ondertussen bestaan er al vier versies van het spelletje 'Tomb Raider'. De spelletjes draaien rond de avonturen van Lara Croft, een soort vrouwelijke Indiana Jones die de wereld afschuimt op zoek naar archeologische schatten en daarbij hachelijke avonturen beleeft. Rondborstige, sexy heldin Croft is zowat de eerste cyberbabe en is dan ook uitgegroeid tot cultfiguur.

Rondborstig en sexy, die kwaliteiten kunnen we ook toedichten aan Angelina Jolie. Ze heeft al een Golden Globe op zak voor haar vertolking in 'Girl, Interrupted', straks komt daar misschien nog een Oscar bovenop voor dezelfde bijrol. Momenteel is ze te bewonderen in de thriller 'The Bone Collector'.

Haar volledige naam luidt Angelina Jolie Voight en - jawel - ze is de dochter van acteur Jon 'The Champ' Voight. De 24-jarige, linkshandige actrice heeft overigens al een huwelijk achter de rug met acteur Jonny Lee Miller, beter bekend als Sick Boy uit de prent 'Trainspotting'. Toen ze met hem trouwde, schreef Angelina met haar eigen bloed zijn naam op de rug van haar witte T-shirt. Na haar scheiding vond Jolie troost in de armen van Timothy Hutton, een andere acteur.

Nog enkele bizarre trivia omtrent juffrouw Jolie: haar velletje heeft redelijk wat tatoeages zoals daar zijn een draak op haar rechterarm, het Japanse teken voor 'dood', twee indiaanse symbolen en een groot zwart kruis. Bovendien verzamelt ze messen en is ze geïnteresseerd in lijkschouwingen. Geknipt om Lara Croft te spelen dus.

Andere actrices die ooit in aanmerking kwamen voor de rol van Lara waren o.a. Demi Moore, Drew Barrymore, Liz Hurley, Sandra Bullock en Rhona Mitra.