Mercator Printing Group investeert in Antwerpen

Mercator Printing Group, de kersverse bundeling van de drukkerij-activiteiten van Concentra Holding, Roularta Media Group en Mercator Press, gaat 400 miljoen frank investeren in een nieuwe 64-pagina heatsetrotatiepers. Dat is vrijdag meegedeeld aan de ondernemingsraad.

Dominiek Claes

BR>De hypermoderne drukpers is bestemd voor de vestiging van Mercator Printing Group in Antwerpen, en is de eerste in zijn soort die door de gespecialiseerde Duitse machinebouwer König & Bauer (K&B) op het Europese vasteland wordt geïnstalleerd.

K&B gaat zijn jongste ontwikkeling eerst voorstellen op de drukkerijbeurs DRUPA in Düsseldorf. Daarna wordt de pers naar Antwerpen overgebracht om in de zomermaanden geïnstalleerd te worden.

Mercator Printing Group wil zich met deze investering verder profileren op de markt van magazines in België en de ons omringende landen. Begin dit jaar besloten Concentra Holding, Roularta Media Group en Mercator Press hun drukkerijkrachten te bundelen in een nieuwe vennootschap, Mercator Printing Group. De drukkerijgroep staat voor een jaaromzet van negen miljard frank en stelt 968 mensen tewerk in de vestigingen in Antwerpen, Hasselt, Lier, Jabbeke, Roeselare en Neuville-en-Ferrain (net over de grens in Frankrijk). Het drukcenter van Concentra in Beringen-Paal, waar onder meer vijf kranten worden gedrukt, behoort niet tot Mercator Printing Group.

Nu in het nieuws