Van Goethem trekt voorlopige SP-lijst Hamme

De huidige SP-voorzitter en oud-senator Geert Van Goethem staat als lijsttrekker genoteerd op een voorstel tot lijstvorming bij de SP. Op de tweede plaats prijkt uittredend schepen van Financiën Guy Formesyn. Uittredend schepen van Cultuur Leo Van den Berghe wordt op de derde plek verwacht. Uittredend raadslid en SpoorTwee-voorzitter André Raemdonck zou als lijstduwer fungeren.

Wim Onselaere

BR>De vorming van de lijst van de SP, die samen met de CVP een coalitie vormt, verloopt uiterst moeizaam. Vooral de plaats die Leo Van den Berghe bekleedt, zorgt voor onrust. Van den Berghe was een succesvol lijstaanvoerder in oktober 1994. Hij verdubbelde toen zijn stemmenaantal tot 853. Bij het huidige voorstel moet Van den Berghe Van Goethem en Formesyn laten voorgaan. Dat er in de top van de lijst geen vrouwen te vinden zijn, creëert bijkomende spanningen.

De leden van het speciaal comité dat de lijstvorming voorbereidt, houden de lippen op elkaar. "Ik kan nog niets meedelen", reageert Charles Van Lyssebetten. Wij spraken af dat voorzitter Geert Van Goethem iedereen gelijktijdig informeert."

Van Lyssebetten bevestigt dat er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen. "Alle standpunten zijn nog niet verzoend. Wij zullen nog meer dan eens vergaderen voordat alle problemen zijn opgelost", beweert hij.

Nu in het nieuws