Missen staan alleen in proces tegen 'Ché'

ANTWERPEN -

Gratis en ongewilde publiciteit voor het nieuwe mannenblad

Ché

. Dat en niks anders is het kort geding dat Miss Diamant (Caroline Costermans) en Miss België (Joke Van de Velde) tegen de uitgever van het maandblad hebben aangespannen. De zaak werd donderdag behandeld.

Patrick Van de Perre

BR>De meisjes willen via de rechtbank een publicatieverbod voor een reeks foto's afdwingen, omdat ze door de uitgever zouden zijn misleid en ze geen officiële toestemming hadden gegeven voor publicatie. "Toen juffrouw Costermans ontdekte dat het om een mannenblad ging, voelde ze zich bedrogen. Daarom wil ze nu dat haar foto's niet verschijnen", zei advocaat Bart Van de Venster.

Hij vraagt een dwangsom van 250.000 frank per exemplaar van

Ché

of een ander blad waarin de bewuste foto's van Miss Diamant verschijnen. De zaak van Miss België tegen

Ché

, die over hetzelfde gaat, zal op 16 maart worden behandeld. Verder werden donderdag vooral verwijten over en weer geroepen.

Ché

werd afgeschilderd als een goor blad op glanzend papier, dat de vrouw enkel als een lustobject tentoonstelt. De advocate van het mannenblad zei dan weer dat de missen zich beter niet uitgeven voor de "heilige maagd Maria, want dat de realiteit anders is". Na afloop van de rechtszaak kreeg

Ché

steun van drie andere missen die aan de fotosessie hebben deelgenomen. Miss Belgian Beauty Caroline Ex: "We wisten waarvoor de foto's zouden worden gebruikt. Wie niet met de inhoud van het blad kan leven, moet meteen afhaken en niet achteraf naar de rechter stappen."

Nu in het nieuws