"Hopen op een goede loting"

Kevin Vissers droomt stiekem van een plaats in de halve finale

Jürgen Schrooten

BR>

ANTWERPEN -

Zondag heeft in Roeselare het Belgisch A-kampioenschap tafeltennis plaats. Een favoriet aanduiden voor dit BK is niet moeilijk: Jean-Michel Saive pakte al twaalf keer de gouden plak in het enkel, zes keer in het dubbel en zeven keer in het dubbel gemengd, en zal zonder pech zondag nummer 13 op zijn palmares bijschrijven.

Tafeltennis

De Antwerpse hoop ligt in handen van Kevin Vissers, die momenteel het mooie weer maakt bij PW Diest. De 20-jarige Vissers heeft al wat

tafeltennis-watertjes

doorzwommen: drie jaar jeugdopleiding bij topclub Villette Charleroi ("Een periode waarin ik heel veel geleerd heb"), één seizoen ('96-'97) in de hoofdmacht van datzelfde Villette ("Een heel eenzame tijd aan de zijde van Jean-Michel Saive en Thierry Cabrera") en vervolgens drie jaar PW Diest ("Ik vond er de familiale sfeer terug").

De Antwerpenaar, die nog in Charleroi woont, staat met PW Diest momenteel op de vierde plaats in Superdivisie. "Precies wat we voor het seizoen vooropgesteld hadden: topvier. Maar eigenlijk hadden we hoger moeten staan. We gingen tegen Hasselt en tweemaal tegen Mortsel heel nipt onderuit. Tja, als je die wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten voor de tweede plaats verliest, kan je het wel schudden. We staan nu al op vier punten van de nummer drie. En dat is net iets te veel."

"Normaal gesproken zijn de twee Saives een maatje te groot."

Kevin Vissers

Over zijn eigen spel is Vissers best tevreden. "Ik heb dit seizoen nog maar vier verliespartijen achter mijn naam staan. Niet slecht. En de twee internationale tornooien waaraan ik heb meegedaan zijn ook goed meegevallen."

Dus ben je klaar voor het BK? "Pff, ik weet niet wat ik mag verwachten," zucht Vissers, die in 1996 in Hasselt als 16-jarige verrassend de halve finale (3-0-verlies tegen Huang, nvdr) haalde. "Ik weet niet eens wie er allemaal deelneemt. Ik weet alleen dat ik geen reekshoofd ben, dat ik al meteen in de poulewedstrijden moet aantreden. Ik vraag me alleen af wat er gaat gebeuren wanneer er enkele spelers niet komen opdagen zoals vorig jaar het geval was. Toen deed men niets en hadden sommige spelers vrije doorgang tot de kwartfinales, terwijl anderen de poules moesten doorworstelen. Dat kan toch niet."

"De twee Saives zijn een maatje te groot," aldus Vissers. "Hoewel, als Philippe een mindere dag heeft en ik in bloedvorm verkeer. Met wat geluk bij de loting zit een halve finale-plaats er misschien in. We zien wel."

De poulewedstrijden beginnen zondag om 9.30u, de finale voor de vrouwen is voorzien om 16u00, gevolgd door de mannenfinale.

Nu in het nieuws