"Ik geniet intens van wedstrijd"

Veldlopen

V.V.

BR>

ANTWERPEN -

Geen Veerle Van linden of Kim Offergeld op het Belgisch Universitair kampioenschap in het Nachtegalepark. Beiden favorieten moesten verstek laten gaan om uiteenlopende redenen. Van linden die twee jaar alles op het veldlopen ziu zetten, kampt nog met de naweeën van klierkoorts. De 19-jarige Offergeld liep twee weken geleden een spierscheur op in de veldloop van Londen. Ze moest woensdag dan ook lijdzaam toezien hoe Stefanie Decroock naar de overwinning liep.

De titelverdedigster hoopt klaar te raken voor het WK op 25 maart in het Duitse Jena. "Het is mijn eerste blessure. Binnen twee weken begin ik opnieuw te trainen en hoop ik er op het WK te staan. Als ik geselecteerd wordt, ambieer ik een plaats in de toptien. Ik ben tenslotte niet voor niets vijfde geworden op het EK voor junioren in december."

De Duffelse combineert haar eerste jaar biomedische wetenschap in Leuven met haar carrière als atlete. Ze geniet daarbij van een topsportstatuut.

"Ik studeer graag in Leuven. Telkens ik ga trainen, loop ik wel een collega-atleet tegen het lijf. Dankzij mijn statuut kan ik de data van mijn examens zelf kiezen. Handig, omdat ik dan mijn studies aan mijn trainingen kan aanpassen. Als het mogelijk is, zal ik beiden blijven combineren. Ik geniet intens van een veldloop of een 3000 meter op de piste, maar besef dat ik van mijn sport alleen niet kan leven.

Een keuze maken tussen het veldlopen en de piste doe ik ook liever niet. Ik loop al tien jaar in het veld, ben wel even gestopt omdat ik het moe was. Sinds mijn terugkeer beleefde ik nooit zoveel vreugde aan mijn sport."

Nu in het nieuws