Irja Ven verpulvert records

Roeien BK Indoor

J.R.

BR>

GENT -

De Antwerpse Irja Ven is aan haar tweede seizoen competitie toe bij TRT-Hazewinkel in Willebroek, waar Annelies Bredael jarenlang de toonaangevende figuur was in het vrouwenroeien. Irja Ven verpulverde vorig weekend nog haar eigen records op het BK indoor op ergometer, nadat ze een week eerder op het WK in Boston brandhout gemaakt had met het al jaren gevestigde record van Annelies Bredael.

"Irja had 38.5 graden koorts toen we in Boston aankwamen. Toch maakte ze indruk in de kwalificaties door onder de zeven minuten te blijven. Met haar 6.45.30 lukte ze daar trouwens de tweede tijd na de Amerikaanse wereldkampioene Amy Fuller, die in finale haar wereldrecord nog scherper stelde. Irja Ven kon wegens koorts niet voldoende recupereren om in de finale nog potten te breken. Een negende plaats was dus zeker niet slecht", verdedigde TRT-trainer Ward Bosmans zijn poulain.

In Gent had Ven enkel de chrono als tegenstander. Met 6.43.30 op de 2000m en 1.34.60 op de 500m (8.17.90) verbeterde ze haar eigen records. De totaaltijd van Ven is amper tien seconden van het zopas gevestigde wereldrecord verwijderd. Voor trainer Bosmans opent dat zelfs perspectieven richting Sydney toe, want deze 28-jarige zelfstandige ondernemer (Solarmundo) heeft in haar tweede competitiejaar nog zeker niet al haar mogelijkheden bloot gegeven.

Christel Hiel, op 33 seconden van Ven, en Guébli Caron, beiden van ARV, moesten vreden nemen met zilver en brons.