De Vrijheid is in haar nopjes

Tennis

M.D.

BR>

HOOGSTRATEN -

De organisatoren van TC De Vrijheid waren vorige zondag tijdens de receptie in hun nopjes. "We kunnen niet alleen terugblikken op een schitterende tornooiweek, maar noteerden buiten de goede bezetting met 162 inschrijvingen ook knappe resultaten van eigen clubleden", vertelden in koor Jan Verheyen, Pieter Schellekens, Carl Druyts en Leo Horsten.

"Het meest in het oog springend resultaat was de overwinning van

Willy De Roover met Eddy Simons in de junior veteranen 20pt. Willy had hemel en aarde bewogen om speciaal verlof te nemen voor het tornooi. Met 5-7, 6-3, 6-4 winst tegen Dirk Nuyens/Frank Scheyltjens wist hij met zijn geluk geen blijf. Peter Rombouts met onze secretaris Pieter Schellekens hadden minder geluk. Zij struikelden in DH 60pt. in finale tegen Tom Coppens/Guy Van Dommelen (1-6, 6-7). Ook het lokale duo Danny Van Hasselt/Guy Vochten werd in DH 15pt. pas in de eindspurt gevloerd door Hans Thomassen/Geert Van De Vliet (0-6, 4-6). En in DH 30pt. gaf Koen Van Roey met Dave Dubois zich maar gewonnen in tie-break van de derde set tegen Anthony Geens/Hans Roosjen (3-6, 6-4, 6-7). We willen onmiddellijk tekenen om volgend jaar hetzelfde succes te oogsten."

De overige overwinningen op TC De Vrijheid gingen naar Rita Martens/Erna Van Gastel in DD 15pt. (6-2, 6-4 tegen Diane Mees/Anny Verbreuken), Anjes Bruyndonckx/Frieda Janssens in DD 25pt.(6-2, 7-5 tegen Rita Van Goubergen/Maria Wuyts) en Mark Costermans/Erna Van Gastel in DG 20pt. (6-3, 6-4 tegen Anny Van De Wouwer/Tom Bouweraerts).

Borgerweert zit aan maximum

ANTWERPEN -

Met het dubbeltornooi van TC Borgerweert is het einde van het winterseizoen bijna een feit. In maart worden de laatste indoormatchen afgewerkt om dan vanaf april terug de gravel op te snuiven. Net als vorig jaar is de opkomst op de Antwerpse Linkeroever massaal.

"Met 154 koppels voor negen reeksen is het absolute maximum zeker bereikt", zegt Nic Nicolaij, mee verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding. "In vergelijking met vorig jaar hebben we iets minder (17)inschrijvingen." Vermoedelijk heeft de nakende krokusvakantie daar mee te maken. Vrijdag vertrekken er immers al heel wat skiliefhebbers naar de bergen. "Toch klagen we niet want zelfs met dit aantal is het niet altijd eenvoudig om het vooropgestelde programma af te werken. We beschikken tenslotte maar over drie indoorterreinen en lange wachttijden kunnen we missen als de pest."

Met 13 koppels oogt de hoogste mannenreeks(DH 60pt) bijzonder fraai. Eerste reekshoofden Van Itterbeeck/Thienpondt kregen omwille van het forfait van hun tegenstanders alvast de halve finale in de schoot geworpen. Zondag starten de finales om 14 uur.

Nu in het nieuws