Titel is nog niet verloren

IJshockey

J.Cle.

BR>

DEURNE-

De volgende weken zijn erg belangrijk voor Phantoms, dat alsnog landskampioen kan worden. Op voorwaarde weliswaar dat er op een hoger niveau wordt gespeeld dan de vorige weken. Na het debacle van Geel waren flink wat supporters meegereisd naar Herentals voor de laatste selectiewedstrijd voor de playoffs. Een moeilijke opdracht voor coach Eddy Declerck, aangezien vier kernspelers op het appel ontbraken.

Sterspeler Paul Kila had in Geel een puck in het aangezicht gekregen en moest forfait geven. Goalie Luc Van Walle was er niet bij door een ernstige knieblessure en zijn seizoen zou wel eens vroegtijdig kunnen afgelopen zijn. Ook Yvan Reyntjens zal de rest van het seizoen vanop de bank kunnen meemaken, net als zijn boezemvriend Frank Smet. En toch kon de gehandicapte ploeg op voorsprong komen. In de tussenperiode kwam Herentals via Ian Richardson op gelijke hoogte.

Niet echt een juiste weergave van de wedstrijd want Phantoms speelde op een hoog niveau en enkel persoonlijke fouten deden het de das om. Zo kon Herentals deze laatste formaliteit afhaspelen met een 3-1 zege. In de halve finales staan beide teams weer tegenover elkaar. In geval van winst heeft Phantoms een flinke optie om zich alsnog tot landskampioen te laten kronen."

Nu in het nieuws