Uilenspiegel is pedalen kwijt

Handbal

M.D.C.

BR>

ANTWERPEN -

In tweede nationale is Uilenspiegel al een tijdje zeker van de deelname aan de play-offs en wordt er nog enkel geknokt om startpunten. In die zin deden de jongens van coach Ronald Dom afgelopen weekend een slechte zaak door de volle inzet op het veld van Kortrijk te laten.

"Wij beseffen dat wij momenteel in een klein dal zitten," zo start Dom zijn evaluatie. "Alle respect voor Kortrijk, want zij verdienden de twee punten, maar bij ons zijn bepaalde spelers echt uit conditie. Als je dan nog weet dat het gaat over niet minder dan drie basisspelers, kan je wel begrijpen dat ook de rest van de ploeg onder deze mindere periode lijdt."

"Onze jeugd kan al degelijk mee als de rest goed draait, maar voor een heel stuk de wedstrijd dragen, dat zit er momenteel nog niet in.

In de eerste helft stonden wij bij Kortrijk nochtans vijf doelpunten voor, maar de thuisploeg is er blijven voor knokken, wij niet. Hopelijk beleven wij een dergelijke situatie niet tijdens de play-offs. Promotie hoeft voor ons dan wel niet dadelijk, maar behoorlijk meespelen willen wij wel. Wij hebben nu nog twee wedstrijden en dan enige weken rust om aan de huidige mindere periode te sleutelen en zullen er tijdens de titelstrijd zeker staan."

Olse Merksem als scherprechter

MERKSEM -

Zaterdag en zondag zijn we aan het voorlaatste weekend van de gewone competitie toe. In eredivisie is de strijd bovenaan nog niet gestreden. Olse Merksem, dat zaterdag Neerpelt over de vloer krijgt, kan dan ook een belangrijke rol spelen bij wie in de play-offs met het hoogst aantal punten vertrekt. Wint Neerpelt op Merksem blijft een eerste plaats binnen bereik, maar als Olse de volle inzet thuis houdt, worden de Limburgers misschien wel definitief naar plaats drie verwezen.

Ook onderaan is de spanning nog steeds te snijden. Door de puntendeling die Sasja Z. vorige week aan Izegem moest toestaan staat de rangschikking voor de play-downs nog lang niet vast. Sasja moet zaterdag naar Herstal en daar kunnen belangrijke punten gesprokkeld worden. Winst brengt de Hobokenaars definitief naar de achtste plaats en laat hen de degradatiestrijd beginnen met drie punten. Verlies kan zelfs betekenen dat Sasja nog op de laatste plaats kan eindigen en dan met slechts één puntje de play-downs ingaat.

Nu in het nieuws