Veel beweging in Massenhoven

Ruitersport

H.P.

BR>

ANTWERPEN -

De regionale groepering VOR en de subregionale RC De Trens hebben hun kalenders vrijgegeven voor het seizoen 2000. Zowel voor de dressuurliefhebbers als voor de jumpingfans valt er veel pret te beleven de komende maanden. Opvallend vaak komt de Massenhoven RC van Paul Peeters als wedstrijdterrein voor op de kalenders. De Trens houdt op 9 april zijn winterkampioenschap bij Peeters en geeft daarom ijn leden op 19 maart nog de kans te trainen op de Galgehoeve in Malle.

VOR en Trens zijn op 23 en 24 april te gast in de binnenrijbaan van Paul Peeters. Van 11 tot 13 augustus heeft de VOR nog een buitenwedstrijd in Massenhoven en op 7 en 8 oktober wordt het seizoen er afgerond met een indoorjumping. RC De Trens nodigt zijn springruiters naar Massenhoven uit op 19 en 20 augustus voor het kampioenschap en op 22 oktober voor de slotwedstrijd van 2000.

Wekelijks kan men in de pronvincie Antwerpen regionale proeven bekijken. Enkele dressuurtoppers zijn de Interclub bij De Hoefslag in Lier (30/7) en het individueel kampioenschap bij Brabo in Schilde (11-12/11). Voor de springsport notere men het VOR-junioreskampioenschap bij Brabo in Schilde (27-28/5), het amazonekampioenschap bij Bloemenhof Malle (1-4/6),het Trens Interclubkampioenschap bij Stapelheyde in Brecht (23/7), de VOR-Beker bij Beggard in Zandhoven (29-31/7), het senioreskampioenschap bij de C-Club Westerlo in Herselt (24-27/8).

Suus Kuyten wint hoofdproef

MASSENHOVEN -

Afgelopen weekeinde presteerde de jeugd sterk op de winterjumping in Massenhoven. In de hoofdproef (1.25m) triomfeerde Suus Kuyten van Brasschaat Riding met Nicky. Deze tiener versloeg Andy Jacobs-Gaia, Caroline De Laet-Natan en haar trainer Jan Hoste-Orlando. Op het parcours van 1.15m werd Werner Dierckx-Ruben laureaat voor Marc Royer-Pimienta. Ook Hans Van Laer, van 29 april tot 1 mei in Vlimmeren organisator van een nationale jumping, nestelde zich vooraan evenals Sven Michielse-Orlanda. De 1.05m-proef werd in de wacht gesleept door Anouk Beirens met Qui Voilà. Op de ereplaatsen belandden Sandra Willockx, Nico Van der Plaetsen, Cindy De Wolf en Wim Stockmans.

Nu in het nieuws