Spaanse deomonstratie in de Leug

Artistiek Biljarten

J.R.

BR>

AARTSELAAR,LIER -

De Spanjaard Javier Fonelossa heeft in de Leug te Aartselaar het tweede invitatietornooi 'GP Raymond Steylaerts' op zijn naam geschreven. Dit tornooi, gespeeld met ivoren ballen, kon de nostalgische noot niet wegcijferen maar bracht wel topsport met liefst elf spelers op twintig boven de magische 300-grens.

Fonelossa (388) demonstreerde in de slotfiguren zijn meesterschap tegenover de Duitse kampioen Ahrens (354) en wereldkampioen Jean Reverchon (350). Eugeen Steylaerts werd als zevende met 328 onze eerste landgenoot, terwijl Roger Everaert met 301 een persoonlijk record lukte. Marc Janssen uit Schilde was via winst in de kwalificaties in het hoofdtornooi terecht gekomen. Met 287 deed hij beter dan leermeester en organisator Willy Daelman (284). Leo Corin won in zijn vlotte stijl met 316 punten het oldtimer-tornooi.

Spijtig natuurlijk dat de beste Belgische toppers zich hier niet konden meten. Zij hadden verplichtingen op het zevende nationaal rankingtornooi in Elite Lier, waar de pas naar Deurne verhuisde Amando Staes een einde kon stellen aan de hegemonie van Europees kampioen Walter Bax. Die had de vorige zes proeven gewonnen en strandde nu op drie punten (343) van Staes. Verrassende derde werd hier Frédéric Caudron, die met 320 kon afsluiten terwijl zijn interclubploegmaat Leppens bij een tweede deelname toch knap aan 292 kwam.