"Het blijft een uitdaging"

Juniore Elke Adriaensens verzamelt nationale titels op alle afstanden

Karin De Ryck

BR>

WILRIJK -

Elke Adriaensens behaalde op het Belgisch kampioenschap shorttrack haar vijfde nationale titel bij de juniores. Op de schaatsbaan De Schaverdijn in Hasselt klopte ze enkele dagen geleden haar tegenstreefsters op elke afstand. Ongenaakbaar is het zeventienjarig meisje, dat voor club Aspen in Wilrijk uitkomt.

Shorttrack

Zo'n Belgische titel behalen moet ondertussen wel routine lijken voor iemand met een palmares als dat van Elke Adriaensens. Toch beleeft ze er plezier aan. "Het blijft telkens weer een uitdaging", vertelt ze. "Deze keer was er iets meer concurrentie. Dat je dan uiteindelijk ook wint, is tof."

Het deelnemersveld bij de meisjes is in ons land veeleer beperkt. De populariteit van shorttrack kan beter. Dat weet Elke Adriaenssens ook.

"Het blijft een kleine sport. Het is niet zo eenvoudig daar iets aan te veranderen. Ofwel moet de federatie budgetten hebben om promotie te voeren, ofwel moet er iemand potten breken. Het eerste is niet het geval, dus kunnen alleen wij sporters zorgen dat shorttrack in beeld komt. En daarvoor moeten wij goede resultaten boeken."

"Allicht probeer ik hogere studies en sport te combineren. En natuurlijk wil ik naar de Olympische Spelen."

n Elke Adriaensens

Deze zomer, na haar vijfde jaar Latijn - moderne talen, trekt Elke Adriaensens naar Montreal in Canada. "Ik heb een aanvraag ingediend bij de plaatselijke shorttrackclub om daar gedurende twee maanden een stage te volgen. Ik heb een positief antwoord gekregen. Dat betekent dat ik samen met de twintig beste jongens en meisjes van de club intensief zal kunnen trainen. Uiteraard ga ik daar ongelooflijk veel leren, zeker omdat shorttrack in Canada op een hoger niveau wordt beoefend dan in België."

Wat de toekomst betreft, is Elke Adriaensens nog voorzichtig. "Ik weet nog niet precies wat ik na mijn middelbare studies ga doen. Allicht probeer ik hogere studies en sport te combineren. Natuurlijk wil ik ook naar de Olympische Winterspelen. Daar droomt toch elke sporter van. Maar ik blijf met beide voeten op de grond."

"Het is niet eenvoudig om je zeven dagen op zeven te motiveren om te trainen en alles opzij te zetten voor je sport. Om aan te top te geraken moet je dat volhouden. Laat me dat eerst proberen, vooraleer te dromen van de Spelen."

Nu in het nieuws