SPST Zijlijn

Zijlijn

BR>

Uitslag van de week

In

Rapid Leest - Nieuwmoer 2-7

, eerste provinciale, was de stand na 21 minuten reeds 0-4 met tweemaal Segers en tweemaal De Nys als afwerkers. In de tweede helft juichte Roeymans, toen hij op amper drie minuten tijd met twee treffers de stand op 1-6 bracht. De andere doelpuntenmakers waren Posthumus (1-4), Simons (2-6) en Roelands (2-7).

Trefzeker

Met

vier doelpunten

in Katelijne - Hove 5-0 (2A) was Alan Mc Whinnie de topschutter van de week. Vier spelers waren goed voor drie doelpunten: Pootemans in Beerzel - Schriek 1-3 (2A), Dave Van de Noortgaete in Nieuwendijk - Aartselaar 3-0 (2A), Gregory Jacobs in Mariaburg - Flandria 5-2 (3C) en Karim Ben Mahmoud in Turk Sport - Olympic 6-1 (4A). 16 spelers lukten elk twee doelpunten in de provinciale voetbalreeksen.

Groen

Schoten

won in derde nationale A met 3-0 van het tweede geklasseerde Hamme. De Schotenaars zijn met 21 op 24 aan een indrukwekkende reeks bezig en klommen in één ruk van de veertiende naar de zesde plaats in het klassement. "Het zat vandaag zeker niet tegen", stelde een realistische trainer Vanmarcke. "Geluk moet je echter afdwingen. Wie niet in de buurt van het doel komt, kan ook niet scoren.

Rood

Maccabi-coach Dirk Meert

was helemaal niet te spreken over de wanprestatie van de scheidsrechters na de waterpolomatch tegen Gent: "Het wordt gewoon te gortig. En dat is al een heel seizoen aan de gang. Je mag gerust stellen dat de scheidsrechters ons zoeken. In Gent kregen we vier rode kaarten aangesmeerd."

Gezegd

Tom D'Espallier

na zijn eerste Belgische titel op de 400 meter vrije slag: "Ik weet niet wat er aan de hand was, maar het ging niet meer bij Zwemclub Schoten. We zijn in alle vriendschap uit elkaar gegaan en ik zag tijdens mijn wedstrijd hoe mijn ex-trainer Jan Van den Bosch voor mij supporterde. Dat deed me wel iets."

Pechvogel

Tia Hellebaut

maakte op de Europese kampioenschappen zaalatletiek haar vijfkamp niet af. De Brechtse meerkampster blesseerde zich aan de linker hamstring en trok na de vierde proef, het verspringen, richting kleedkamers. Voordien werd zij met een sprong over 1,83 meter tweede in het hoogspringen, zodat ze aan dit EK toch ook positieve herinneringen overhoudt.

Uitgesteld

Sint Jan

basketbal had in eerste provinciale nog geen enkele wedstrijd verloren en kon vorig weekend, mits winst, de promotie naar nationale wiskundig veilig stellen. Helaas besliste de derde in de rangschikking daar anders over. Makeba won met 74-59 en zorgde ervoor dat Sint Jan de feestelijkheden met minstens een week moest uitstellen.

Proficiat

Sofie Goffin en Tine Bossuyt

werden beiden Belgisch kampioen op de winterzwemkampioenschappen in 'de Wezenberg'. Zij combineerden hun titel met een limiettijd voor de Europese kampioenschappen en, belangrijker, een minimum voor deelname aan de Olympische Spelen in Sydney.

Schuttersstand 1ste provinciale

25:

Pirot (Antonia).

18:

Vermeiren (Waaslandia).

13:

Gessner (Sint-Lenaarts).

12:

De Grave (Hemiksem), Maes (Waaslandia), Orueta (B. Edegem), Selmanoski (Hoboken), Stevens (Mol).

11:

Hermans (Kontich), Van Dijnsen (Wuustwezel).

10:

de Bruijn (Sint-Lenaarts).

9:

Ceuppens (Ranst), De Kok (Sint-Lenaarts), Kossih (Wuustwezel), Van den Bergh (Nieuwmoer), Wilssens (Sparta).

8:

Jerry Brems (Hemiksem), Heylen (Nijlen), Roeymans (Nieuwmoer).

7:

Cassauw (Kontich), Maris (Ranst), Irfan Yavuz (Mol).

6:

Alix (Nijlen), De Herdt (Kontich), Derven (R. Leest), Naets (Hoboken), Roelands (Nieuwmoer), Smolders (Hoboken), Van de Vijver (Kontich), Van Hoogten (Hemiksem), Van Soom (Wuustwezel).

5:

Coeckelberghs (Hoboken), Cole (Sparta), De Backer (Nieuwmoer), De Leeuw (B. Edegem), El Idrissi (Hoboken), Peeters (Nijlen), Schrauwers (Duffel), Taouil (Sint-Lenaarts), Vandertrappen (R. Leest), Verelst (B. Edegem).

4:

Claessens (Waaslandia), de Nijs (Nieuwmoer), Deraet (Hoboken), Hajoui (B. Edegem), Johansen (Hoboken), Kenis (Duffel), Molkens (Duffel), Paepen (Wuustwezel), Pouillon (B. Edegem), Present (Antonia), Segers (Nieuwmoer), Stokmans (Mol), Swaegers (Antonia), Van Assche (Waaslandia), Roel Van Herck (Kontich), Van Rompaey (Duffel).

3:

Bachar (Sparta), Behiels (Antonia), Blommaerts (Hoboken), Colman (Wuustwezel), Da Costa (Mol), De Beer (Hoboken), De Busser (Sint-Lenaarts), De Ceulaerde (Hemiksem), El Haoual (Waaslandia), Francken (Nieuwmoer), Mamusha (B. Edegem), Pellegroms (Ranst), Posthumus (R. Leest), Renard (Waaslandia), Schoofs (Mol), Van Assche (Nijlen), Van Campenhout (R. Leest), Van Looveren (Antonia), Van Salen (Ranst), Van Wesemael (Veerle), Verboven (Mol).

2:

28 spelers.

1:

56 spelers.

Nu in het nieuws