Gunther Hofmans hoopt op vroeg doelpunt tegen Anderlecht

Germinal Beerschot

H.F.

BR>

ANTWERPEN -

Een dag na het gelijkspel tegen Lokeren gaat alle aandacht van de kern van Germinal Beerschot naar zondagavond. Dan staat de topper tegen Anderlecht geprogrammeerd. "Voor dergelijke wedstrijden hoeft niemand extra gemotiveerd te worden en bestaat geen gevaar dat iemand met een verkeerde mentaliteit aan de aftrap zou staan", maakt Gunther Hofmans zich de bedenking.

"Toch ga ik geen speciale dingen doen omdat we nu tegen Anderlecht in het veld moeten. Als jonge speler maken zulke wedstrijden je extra zenuwachtig, maar die tijd is wat mij betreft voorbij. Ik voel enkel een gezonde positieve zenuwachtigheid. Die heerst ook binnen onze kern, want met zoveel ervaren spelers weten we best wat ons te wachten staat."

Goed gevoel

"Een match tegen Anderlecht geeft je als voetballer altijd een goed gevoel, want je krijgt de kans je te meten met de top van het Belgisch voetbal. Nu komt daar nog de extra mediabelangstelling bij. We spelen voor een vol huis en we bouwden een sterke thuisreputatie op, allemaal pluspunten om er het beste van te maken."

"Het feit dat Anderlecht niet met een gerust gemoed naar het Kiel komt, geeft eveneens een goed gevoel. Natuurlijk worden de Brusselaars kampioen. Daar zal een eventuele nederlaag tegen Germinal Beerschot niets aan veranderen. Ze hebben als club de meeste mogelijkheden. Het zou een schande zijn, mochten ze nu de titel nog uit handen geven. Ik hoop dat we vlug kunnen scoren. dan zal Anderlecht waarschijnlijk nog meer willen aanvallen en kunnen wij voor gevaar zorgen op de counter."

De verdediging van Germinal Beerschot gaf tegen Lokeren af en toe een erg onzekere indruk. Wordt dat zondag niet het zwakke punt? "Je mag niet vergeten dat we de voorbije wedstrijden wekelijks onze centrale verdedigers moesten verschuiven. Ondanks het feit dat het alweer lang geleden was dat het duo Brusselers - Smidts nog eens samenspeelde, hield het de nul en gaf in de tweede helft omzeggens geen kansen weg. Ik heb er echt het volste vertrouwen in."

Nu in het nieuws